Decizia ANCOM de a reduce de la 1 noiembrie 2010 tarifele pentru accesul altor operatori la infrastructura Romtelecom a fost publicata in Monitorul Oficial pe 16 septembrie, arbitrul telecom informand compania de telecomunicatii in legatura cu obligatiile ce i-au fost impuse.

Incepand cu 1 noiembrie, tariful pentru accesul total la bucla locala nu va putea depasi 6,02 euro/luna pentru fiecare bucla sau subbucla locala, fata de 8,37 euro/luna in prezent. Acest tarif este unul dintre cele mai competitive la nivelul Uniunii Europene, plasandu-se sub media europeana de 8,55 euro, conform Raportului al 15-lea al Comisiei Europene privind piata unica europeana de comunicatii electronice 2009.

Tariful pentru acces partajat la bucla locala va fi de 3,17 euro/luna fata de 4,2 euro/luna in prezent si va continua sa scada la 2,14 euro/luna incepand cu data de 1 ianuarie 2011 si la 1,11 euro/luna de la 1 iulie 2011.

In acelasi timp, ANCOM a decis mentinerea obligatiilor Romtelecom privind furnizarea accesului la propria retea, acestea referindu-se la permiterea accesului si utilizarea unor elemente specifice ale retelei, la transparenta, nediscriminare, orientarea pe costuri a tarifelor de acces, total sau partajat, la bucla si subbucla locala si la evidenta contabila separata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Ce spune Chiritoiu despre posibila tranzactie Telekom-Orange