Paul Miches (42 de ani), un veteran al pietei IT locale, cu peste 13 ani petrecuti la Microsoft Romania, a preluat functia de country manager la compania de distributie Avnet Technology Solutions, parte a grupului american Avnet. Mutarea vine dupa ce in noiembrie anul trecut managerul preluase functia de director executiv la Scop Computers, unul dintre principalii jucatori pe piata romaneasca de distributie.
Miches si-a inceput mandatul de la 1 octombrie dupa negocieri care au durat aproximativ doua, trei luni.

Managerul nu a dorit sa precizeze de a plecat de la Scop Computers la mai putin de un an de la numirea sa ca director executiv al distribuitorului. In prezent Scop Computers este condusa de Alexandru Visan, cel care este directorul general al companiei din 1994 de la fondarea acesteia.

Paul Miches (foto) va coordona echipa locala de vanzari, logistica si marketing a Avnet Technology Solutions, dar se va ocupa si de parteneriatele cu furnizorii si distribuitorii cu valoare adaugata ai Avnet. Octavian Oancea, cel care a detinut functia de country manager la Avnet Technology Solutions Romania din 2007 de la lansarea companiei pe piata locala, va continua sa lucreze cu Avnet ca manager pentru dezvoltarea afacerii.

„In noul meu rol la Avnet ma voi axa pe structurarea unui ecosistem puternic de parteneri, bazat pe relatii de incredere, pe termen lung, continuind sa lucrez cu prieteni si partneri din intregul canal de distributie”, a declarat Paul Miches.

Compania are intre 10-15 angajati, iar in prezent are deschise doua pozitii in zona de vanzari si marketing, a afirmat pentru Wall-Street Paul Miches.

In 2009 Avnet Technology Solutions a avut afaceri de 12,1 milioane de euro si pierderi de 1,1 milioane de euro, conform Ministerului de Finante.

Seful Avnet nu a precizat care este targetul in privinta cifrei de afaceri, dar a adaugat ca distribuitorul este in crestere si ca este pe profit net, conform datelor din anul financiar desfasurat intre iulie 2009-iunie 2010.

Miches lucreaza in industria tehnologiei de peste 18 ani, activitatea sa incluzand peste 13 ani de experienta la Microsoft, unde a pus bazele retelei de parteneri a companiei in Romania si si-a extins responsabilitatile la nivel regional ca manager pentru dezvoltarea afacerii in Marea Britanie. In afara de Microsoft si Scop Computers, directorul general al Avnet a mai lucrat la Arexim si A&C International.

Miches a absolvit Universitea Politehnica din Bucuresti in 1992 si detine un masterat in Tehnologia Informatiei obtinut la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii.

Printre produsele oferite de Avnet se numara componente pentru calculator, cele de retelistica si securiate, serverele si solutiile pentru infrastructura, solutiile de afisaj, integrate si de stocare, technologiile pentru managementul documentelor, pentru comunicare unificata si virtualizare.

Distribuitorul furnizeaza produse de la producatori precum AMD, Honeywell, IBM, Kingston Technology, LG Electronics, Samsung Semiconductor, Sharp, Toshiba si VMWare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri