GTS Central Europe, grup din care face parte si GTS Romania, cel mai important operator alternativ de telecomunicatii din regiune, a achizitionat in intervalul noiembrie-decembrie anul curent doua companii in Cehia si Slovacia.

Numarul total al achizitiilor realizate de GTS in acest an este de patru. Grupul isi consolideaza astfel pozitia de lider regional pe piata operatorilor alternativi de telecomunicatii si confirma rolul de factor de consolidare.

GTS Central Europe Holdings BV (GTS CE), cel mai important operator alternativ de telecomunicatii la nivel regional, anunta încheierea unui acord de preluare integrala (100%) a actiunilor companiei Telenor Networks si Nextra, cu operatiuni în Republica Ceha si Slovacia. Operatiunea va fi supusa aprobarii autoritatilor antitrust cehe.

Telenor/Nextra este o subsidiara detinuta integral de Telenor Group, cel mai important furnizor de servicii de telcomunicatii din Norvegia. Alte detalii referitoare la tranzactie nu au fost date publicitatii.


Totodata, oficialii GTS anunta încheierea unui acord depreluare integrala (100%) a actiunilor companiei cehe Contactel. Operatiunea va fi supusa aprobarii autoritatilor antitrust cehe. Contactel este subsidiara TDC -cel mai important operator de servicii de telecomunicatii din Danemarca. Alte detalii referitoare la tranzactie nu au fost date publicitatii.

"Acesta achizitie este un pas important pentru GTS Novera în procesul de consolidare a pietei cehe de telecomunicatii. Iar Contactel va aduce la GTS Novera o contributie însemnata, atat operational cat si în ceea ce priveste numarul de clienti.” a comentat Milan Rusnák, Country Manager al GTS Novera.

"Suntem consecventi strategiei noastre pe termen lung, de a ne pozitiona pe piata ca furnizor de referinta, alegerea fireasca pentru asigurarea serviciilor de telecomunicatii ale companiilor din Cehia.”a mai adaugat Milan Rusnák.

“Acesta operatiune confirma, înca o data, rolul de factor de consolidare pe care grupul GTS Central Europe îl joaca în regiune.” a declarat Dan Mihaescu Country Manager al GTS Telecom. “Din pozitia deja dobandita vom continua sa integram operatori alternativi de telecomunicatii în toate tarile în care grupul dezvolta operatiuni comerciale.”, a mai adaugat Dan Mihaescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cu cati bani se trateaza romanii de raceala si gripa