Motorola a atacat in instanta Apple pentru folosirea neautorizata a unor brevete

Motorola a atacat in instanta Apple pentru utilizarea neautorizata a 18 brevete, la cateva zile dupa ce producatorul american de telefoane mobile a fost dat in judecata de Microsoft din cauza incalcarii unor patente care-i apartin, potrivit Financial Times.

Producatorul de telefoane mobile a anuntat ca patentele puse in discutie fac referire la tehnologii de baza utilizate pe aparatele Apple, conform Mediafax.

Microsoft a dat in judecata Motorola la inceputul acestei saptamani, sustinand ca producatorul de telefoane mobile a folosit fara acord patente care au legatura cu sincronizarea e-mail-ului, calendarelor si contactelor, respectiv programarea de intalniri si notificarea aplicatiilor de schimbarile legate de semnal si gradul de incarcare al bateriei.

Unii analisti au caracterizat aceste actiuni juridice ca miscari tactice in eforturile companiilor care se lupta pentru suprematie pe piata telefoanelor mobile inteligente de a limita dezvoltarea competitorilor.

"Dupa intrarea tarzie a Apple pe piata telecomunicatiilor, ne-am angajat la negocieri, insa Apple a refuzat sa cumpere o licenta", a afirmat Kirk Daily, responsabil cu proprietatea intelectuala la divizia de telefoane mobile a Motorola.

O parte din brevete au fost licentiate deja altor companii, noteaza Financial Times.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri