Intel Corporation a raportat astazi ca, pentru prima data in istoria companiei, venitul celui de-al treilea trimestru al anului a depasit pragul de 11 miliarde dolari, inregistrand o crestere anuala de 18% si ajungand in final la 11,1 miliarde dolari.

Compania a anuntat, de asemenea, venit operational de 4,1 miliarde de dolari, profit net de 3 miliarde de dolari si un profit per actiune de 52 de centi pe trimestrul trei 2010.

„Cel de-al treilea trimestru al anului marcheaza pentru Intel recorduri istorice pentru venit si pentru profitul operational. Aceste rezultate au fost generate de o cerere sustinuta din partea clientilor corporate, de vanzari ale produselor noastre de varf si de o crestere continua pe pietele in expansiune”, a declarat Paul Otellini, presedinte si CEO Intel.

Perspectiva de business a companiei Intel pentru trimestrul patru exclude potentialul impact al unor achizitii, cesionari sau alte activitati de business similare care pot fi finalizate dupa 12 octombrie.

Pentru trimestrul patru al acestui an, Intel estimeaza un venit de 11,4 miliarde dolari, plus sau minus 400 milioane dolari.

Pe durata trimestrului, reprezentantii corporatiei pot reitera perspectivele de afaceri in timpul intalnirilor private cu investitori, analisti de investitii, jurnalisti si altii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Veniturile Intel, grav afectate de migratia utilizatorilor pe mobile