Profitul Google a crescut cu 32% in trimestrul al treilea, la 2,17 miliarde dolari, iar veniturile au urcat cu 22%, la 7,28 miliarde dolari, datorita performantelor solide pe advertising, compania reusind sa demonstreze investitorilor rentabilitatea investitiilor masive din ultimii ani, scrie Mediafax.
Compania care detine cel mai mare motor de cautare din lume a spulberat temerile pietei ca investitiile mari in proiecte mobile, de energie regenerabila si de inovatie au o rentabilitate indoielnica si pot eroda marjele, transmite Reuters. Google a dezvaluit pentru prima data valoarea afacerilor de mobile si display advertising pe internet.

"Acestea sunt cele mai bune performante din ultimii trei ani. Au revenit la vechiul Google pe care il cunoastem si il iubim. E clar ca afacerile de cautare se mentin mai bine decat s-ar fi asteptat cineva, iar eforturile de extindere pe mobile si display advertising sunt pe cale sa devina parti semnificative ale afacerii", a declarat analistul RBC Capital Markets Ross Sandler.

Investitorii se temeau ca Google, in cautare de noi surse de crestere, cheltuieste nesabuit pe initiative precum softul pentru telefoane mobile Android, achizitii, proiecte de energie regenerabila sau automobile automatizate. Google a ratat in trimestrul al doilea estimarile privind profitul pentru prima data in doi ani.

Insa compania a oferit joi investitorilor ceea ce au numit "o vedere unica" asupra vanzarilor generate de operatiunile de mobile si display advertising, care au realizat incasari de un miliard de dolari, respectiv 2,5 miliarde de dolari. Cifrele neasteptat de mari subliniaza ca investitiile in smartphone-uri si proiecte online sunt de succes.

Actiunile Google au crescut cu 9% la New York in urma anuntarii rezultatelor, cea mai abrupta crestere inregistrata din noiembrie 2008. Performantele companiei pe bursa in 2010 au fost pana acum sub piata, partial din cauza temerilor privind perspectivele de crestere ale Google, aparent franate in urma cresterii concurentei.

Grupul Google, detinatorul celui mai popular motor de cautare la nivel mondial, este interesat sa cumpere agentia de turism online Opodo, a companiei spaniole Amadeus IT Holding


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri