Desi a fost, "de departe, cel mai bun an al HP de la infiintarea filialei din Romania", cota companiei din piata de profil ramane inferioara celei a IBM.

Vanzarile totale ale Hewlett-Packard (HP) in Romania vor depasi nivelul de 150 de milioane de dolari la finele acestui an, reiese din datele prezentate de oficialii companiei.

"In anul financiar 2005, incheiat la 31 octombrie, vanzarile totale HP in Romania au avansat cu 35%. De departe, acest an a fost cel mai bun de la infiintarea filialei in Romania", a declarat, citat de Mediafax, directorul general al HP Romania, Radu Enache.

El a adaugat ca vanzarile directe ale HP Romania reprezinta 20-25% din volumul afacerilor derulate de compania americana in Romania, diferenta revenind partenerilor.

Cifra de afaceri scazuse in 2004

Potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor, HP Romania SRL a raportat in anii 2003 si 2004 cifre de afaceri reprezentand echivalentul a 34,1 milioane dolari, respectiv 32,9 milioane dolari. Valorile au fost calculate la cursurile medii dolar/leu anuntate de Banca Nationala a Romaniei pentru anii 2003 si 2004.

Enache a estimat ca si in anul 2005 cifra de afaceri a companiei se va situa intre 30-35 de milioane de dolari. "Rezultatele financiare din 2005 sunt efectul unui climat de afaceri mai favorabil, mai ales in privinta legislatiei din domeniul taxelor si impozitelor. De asemenea, succesul este rezultatul unei bune colaborari dintre echipele noastre de vanzari si reteaua de parteneri", a spus Enache.

In anul financiar incheiat, toate cele trei departamente ale companiei - solutii tehnologice (TGS), sisteme personale (PSG) si imprimare si prelucrare imagini (IPG) - au fost profitabile. Incasarile Departamentului TSG, care furnizeaza solutii complexe pentru infrastructuri IT, elemente de stocare, servere, software de management si solutii de afaceri, au avansat cu peste 45% fata de anul financiar precedent.

O crestere solida a veniturilor a raportat si Departamentul PSG, de 35% fata de 2004, acest rezultat fiind efectul unei bune colaborari cu reteaua de parteneri.

Hardul a batut consumabilele

In privinta Departamentului IPG, oficialii HP au spus ca anul 2005 a fost unul atipic, cu o crestere semnificativa in prima parte a anului, mai ales pe segmentul vanzarilor catre persoane fizice si IMM-uri. "Cresterea valorica totala a fost de 33% pe partea de hardware si de 20% pe partea de consumabile", a afirmat Irinel Ilie, directorul Departamentului IPG.
Potrivit oficialilor companiei, citati de Mediafax, HP detine in Romania o cota de aproximativ 20% din piata de profil, ocupand a doua pozitie, dupa IBM.

La nivel mondial, HP a raportat pentru anul fiscal 2005 venituri totale de 86,7 miliarde dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri