De la filmul Tron, ce urmeaza acum sa primeasca o a doua parte si isi avea radacini clare in epoca Atari, pana la Schwarzenegger jucand in rolul unui detectiv in filmul Last Action Hero. Jocurile au marcat o piata, intr-un mod pozitiv uneori, si au deschis ochii multor pusti, ce astazi sunt si ei, la randul lor, un exemplu al generatiei care si-a urmat visele.

De ce fac o asemenea introducere? Simplu! Pentru ca in ziua de azi se pare ca generatia care a avut de suferit din cauza adaptarilor nefaste ale unor jocuri in filme s-a dezmeticit si a pus piciorul in prag spunand clar si raspicat “We’re not gonna take it!” Acest top trateaza filmele care au la baza un joc video. Fie el pe console, arcade sau PC, genul acesta a fost unul dintre cele mai hulite, fiind numit de cunoscatori “Grall-ul greselilor in lant”. Multe filme ce aveau ca punct incipient un joc semanau cu o gluma proasta si aveau scenarii prost scrise. Un exemplu este Uwe Boll care a creat un lant interminabil de filme adaptate dupa un joc.

Tineti minte acest nume “Uwe Boll”… este un nume pe care nu voi ezita sa il manjesc cu tot ceea ce gasesti sub un frigider saptamana viitoare, cand voi face un top 5 cu cele mai proaste adaptari dupa un joc intr-un film. In fine… am palavragit destul. Top 5 cele mai bune filme adaptate dupa un joc.

Cititi articolul integral pe playtech.ro.