Producatorul american de cipuri Advanced Micro Devices (AMD), principalul concurent al Intel, si-a crescut cota pe piata locala, arata reprezentantii companiei in Romania.
"Nu putem dezvalui cifrele pentru Romania, insa putem spune ca, fata de anul trecut, AMD a reusit sa isi creasca cota de piata", a declarat pentru Wall-Street.ro Ramona Prodea, country manager al companiei pentru Romania, Ungaria si Bulgaria.

La nivel global, in al doilea trimestru al acestui an, AMD a avut 51% din piata de GPU-uri. Vanzarile de microprocesoare au crescut cu 31,3% in trimestrul al patrulea din 2009, comparativ cu aceeasi perioada din 2008. Astfel, AMD si-a marit cota de piata in segmentul procesoarelor pentru laptop-uri si desktop-uri. Dupa recordurile atinse in al treilea si al patrulea trimestru din 2009, vanzarile globale de microprocesoare ar putea creste cu 15,1% in 2010, anunta la inceputul acestui an compania de cercetare IDC.

Grupul AMD a inregistrat un profit de 83 milioane de dolari in trimestrul al doilea din 2010, fata de pierderea de 244 milioane dolari in perioada corespunzatoare a anului trecut, la venituri de 1,65 miliarde de dolari, in urcare cu 40%.

In ceea ce priveste activitatea companiei pe plan local, Sasa Marinkovic, head of EMEA Product & Field Marketing, a declarat ca AMD se concentreaza foarte mult pe piata romaneasca, deoarece aceasta este una dintre cele mai importante din regiune si are un potential crescut.

Echipa AMD Romania, care furnizeaza chipuri pentru servere, computere de tip desktop si notebook, a organizat un eveniment de pre-lansare a noii game de placi grafice AMD Radeon.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri