Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) va prezenta, in urmatoarele saptamani, concluziile unei analize privind modalitatile de unificare a retelelor de transmisie a datelor detinute de stat, a declarat pentru Mediafax, ministrul Valerian Vreme.

"Printr-un memorandum introdus in Guvern, am expus trei solutii, dintre care doua vizeaza crearea unei companii nationale, iar una urmareste infiintarea unui holding de interese ale statului", a afirmat Vreme.

El a adaugat ca "situatia este complicata" pentru ca sunt implicate mai multe parti, respectiv Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), Teletrans, Telecomunicatii CFR, RoEduNet, Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei si Ministerul Educatiei.

"In cazul Teletrans, societatea are actionari privati, indirect, si opereaza reteaua de fibra optica a Transelectrica, dar dispune si de propria retea de fibra optica. Nici la Telecomunicatii CFR sau RoEduNet lucrurile nu sunt simple", a spus Vreme.

Administrata de Agentia de Administrare a Retelei Nationale pentru Educatie si Cercetare (ARNIEC), RoEduNet este o retea care asigura servicii de comunicatii de date pentru institutiile academice si de cercetare de toate gradele din Romania.

Ministrul Comunicatiilor a afirmat ca procesul de culegere a datelor privind situatia actuala a retelelor a inceput de circa doua saptamani, iar echipa de proiect lucreaza la finalizarea concluziilor analizei.

La inceptul lunii septembrie, cand Valerian Vreme a depus juramantul, presedintele Traian Basescu i-a spus noului ministru al Comunicatiilor sa-si faca o prioritate din aplicarea deciziei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) privind unificarea retelelor de transmisie a datelor pana la sfarsitul anului si deschiderea lor catre public.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Măsuri Vodafone: Restricționarea călătoriilor business, lucru de acasă
Setari Cookie-uri