"Producatorii de telefoane, operatorii, dezvoltatorii de aplicatii si de sisteme de operare pentru telefoane inteligente au contribuit la imbunatatirea experientei utilizatorului si a crescut, treptat, cererea pentru smartphone-uri. Astfel, din punct de vedere al venturilor pe care le vor aduce, telefoanele inteligente vor reprezenta 17% din piata romaneasca de telefoane mobile in 2010", a declarat Karsten Wildberger, CCO Vodafone Romania.

Dupa cum spune Wildberger, smartphone-urile sunt inca folosite pentru serviciile de voce si mesagerie la nivel local. In Europa, tara cu cea mai mare rata de adoptie a telefoanelor inteligente (11 milioane unitati) este Marea Britanie.

Pana in 2013, smartphone-urile vor lua locul PC-urilor si vor fi echipamentele cel mai des folosite de catre utilizatori pentru conectare la Internet.

Citeste si:

In prezent, telefoanele inteligente sunt folosite in principal pentru browsing (79,3%), chat (62,4%), e-mail (54,4%), citirea a diverse publicatii online (48,5%).

In contextul in care piata de smartphone-uri este in continua crestere, operatorii de telefonie mobila se concentreaza pe imbunatatirea calitatii retelelor, pe stimularea utilizatorilor sa foloseasca servicii de Internet si pe oferirea unei experientesuperioare de folosire a netului mobil, arata directorul comercial al Vodafone.