Vanzarile de smartphone-uri vor reprezenta 10% din piata locala de telefoane mobile anul acesta, potrivit lui Karsten Wildberger, director comercial Vodafone Romania, al doilea jucator de pe piata de telefonie mobila romaneasca.
"Producatorii de telefoane, operatorii, dezvoltatorii de aplicatii si de sisteme de operare pentru telefoane inteligente au contribuit la imbunatatirea experientei utilizatorului si a crescut, treptat, cererea pentru smartphone-uri. Astfel, din punct de vedere al venturilor pe care le vor aduce, telefoanele inteligente vor reprezenta 17% din piata romaneasca de telefoane mobile in 2010", a declarat Karsten Wildberger, CCO Vodafone Romania.

Dupa cum spune Wildberger, smartphone-urile sunt inca folosite pentru serviciile de voce si mesagerie la nivel local. In Europa, tara cu cea mai mare rata de adoptie a telefoanelor inteligente (11 milioane unitati) este Marea Britanie.

Pana in 2013, smartphone-urile vor lua locul PC-urilor si vor fi echipamentele cel mai des folosite de catre utilizatori pentru conectare la Internet.

In prezent, telefoanele inteligente sunt folosite in principal pentru browsing (79,3%), chat (62,4%), e-mail (54,4%), citirea a diverse publicatii online (48,5%).

In contextul in care piata de smartphone-uri este in continua crestere, operatorii de telefonie mobila se concentreaza pe imbunatatirea calitatii retelelor, pe stimularea utilizatorilor sa foloseasca servicii de Internet si pe oferirea unei experientesuperioare de folosire a netului mobil, arata directorul comercial al Vodafone.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri