Autoritatile fiscale din India au cerut Vodafone sa plateasca impozite restante de 112,18 miliarde de rupii (2,53 miliarde de dolari) legate de achizitia, in urma cu trei ani, a operatorului local de telefonie mobila Hutchison Essar, pentru 11 miliarde de dolari, potrivit Financial Times (FT).

Grupul britanic de telecomunicatii are termen de 30 de zile sa plateasca, informeaza Mediafax.

Vodafone a respins cererea autoritatilor indiene si a anuntat ca va continua batalia juridica printr-un apel la Curtea Suprema de Justitie.

Operatorul telecom sustine ca autoritatile indiene incearca sa interpreteze legislatia intr-un mod neutilizat in ultimii 50 de ani si care contravine normelor internationale.

Tranzactia investigata de fiscul indian a avut loc in 2007, cand Vodafone a cumparat 67% din Hutchison Essar, acum Vodafone Essar, de la compania Hutchison din Hong Kong. Achizitia s-a derulat prin intermediul unei companii controlata de Vodafone in Olanda, care a platit 11 miliarde de dolari unei entitati din Insulele Cayman a Hutchison Whampoa, vanzatorul, pentru a prelua alta companie din Insulele Cayman, care detinea indirect pachetul majoritar la operatorul telecom indian.

In septembrie, Inalta Curte din Mumbay a decis ca tranzactia ar trebui impozitata conform legilor din India, deoarece activele operationale ale Hutchinson se afla in tara. Curtea nu a precizat ce suma ar trebui sa plateasca Vodafone. Grupul britanic a contestat verdictul la Curtea Suprema.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Datele a milioane de influenceri si celebritati, facute publice