Grupul britanic de telecomunicatii are termen de 30 de zile sa plateasca, informeaza Mediafax.

Vodafone a respins cererea autoritatilor indiene si a anuntat ca va continua batalia juridica printr-un apel la Curtea Suprema de Justitie.

Operatorul telecom sustine ca autoritatile indiene incearca sa interpreteze legislatia intr-un mod neutilizat in ultimii 50 de ani si care contravine normelor internationale.

Citeste si:

Tranzactia investigata de fiscul indian a avut loc in 2007, cand Vodafone a cumparat 67% din Hutchison Essar, acum Vodafone Essar, de la compania Hutchison din Hong Kong. Achizitia s-a derulat prin intermediul unei companii controlata de Vodafone in Olanda, care a platit 11 miliarde de dolari unei entitati din Insulele Cayman a Hutchison Whampoa, vanzatorul, pentru a prelua alta companie din Insulele Cayman, care detinea indirect pachetul majoritar la operatorul telecom indian.

In septembrie, Inalta Curte din Mumbay a decis ca tranzactia ar trebui impozitata conform legilor din India, deoarece activele operationale ale Hutchinson se afla in tara. Curtea nu a precizat ce suma ar trebui sa plateasca Vodafone. Grupul britanic a contestat verdictul la Curtea Suprema.