"Exista in minister un departament care se ocupa de intocmirea acestei strategii", a adaugat Vreme, intr-o conferinta de presa.
Intrebat despre modul cum va proceda MCSI in privinta alocarii unei licente catre o entitate controlata de stat, Vreme a spus ca sunt analizate "plusurile si minusurile" mai multor variante, informeaza Mediafax.

"Exista posibilitatea ca Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) sau Societatea Romana de Televiziune sa primeasca spre utilizare o astfel de licenta TV. Cand strategia din domeniu va fi finalizata vom sti cum vom proceda in urmatorii ani", a spus ministrul.

Anterior, ministrul Vreme a declarat ca MCSI intentioneaza sa acorde unei entitati controlate de stat una din cele doua licente de televiziune digitala, care va fi operata de SNR.

"Fara o licenta de televiziune digitala, SNR va avea mari probleme in viitor. Practic, cu ajutorul viitoarei licente pe care o va opera, societatea nu va mai fi obligata sa dea afara din personal, cel putin in urmatorii doi-trei ani, in conditiile in care, in urma a doua procese de audit, a reiesit ca aproape 750 de salariati ar trebui disponibilizati", a spus Vreme saptamana trecuta.

Prin HG 833/2010, Executivul a decis in luna august sa amane cu trei ani, pana la 1 ianuarie 2015, data incetarii transmisiei analogice de televiziune, decizia fiind justificata prin scutirea cetatenilor de a-si achizitiona noi echipamente in perioada de criza si asigurarea unui termen rezonabil de adaptare pentru operatori.

Initial, Romania s-a angajat in fata Uniunii Europene sa finalizeze procesul de tranzitie la televiziunea digitala terestra pana la 1 ianuarie 2012.

Citeste si:

De asemenea, adoptarea HG 833/2010 a obligat Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) sa anuleze licitatia pe care o demarase pentru a acorda primele doua licente de TV digitala.

Totodata, ANCOM a restituit celor sapte companii interesate de operarea primelor doua licente de televiziune digitala sumele pentru caietele de sarcini, achitate in cadrul licitatiei.

Caietele de sarcini au fost cumparate de RCS&RDS, Romtelecom, TDF SAS, Societatea Nationala de Radiocomunicatii, Media Sat, Österreichische Rundfunksender GmbH&Co KG si General Satellite Sofia.

In urma cu aproape zece zile, presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, a declarat ca institutia va sustine tranzitia la televiziunea digitala terestra la nivelul anului 2013, si nu 2015, asa cum a stabilit Guvernul in luna august.

"ANCOM sustine o readucere a acestui orizont de timp la nivelul anului 2013 si nu 2015, alimentat de faptul ca la nivelul Uniunii Europene se va aproba in aceasta toamna programul de politica a utilizarii spectrului radio. Va trebui sa ne adaptam si noi la cerintele europene. Noi am facut o propunere in acest sens Ministerului Comunicatiilor si cred ca se va merge spre aceasta cale", a afirmat Marinescu.