Desi prima parte a lui 2010 a mers bine in sectorul de printing, HP Romania inregistrand o crestere de doua cifre la nivelul veniturilor, marirea taxei pe valoare adaugata (TVA) si scaderea salariilor bugetarilor au dus la o stagnare pe piata de profil locala, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Daca inainte de 2008 cererea de imprimante mai sofisticate crescuse simtitor, odata cu debutul crizei economice pretentiile consumatorilor au scazut, iar piata de printing a inceput sa mearga in jos, potrivit lui Irinel Ilie (foto), directorul diviziei imaging & printing HP Romania.

Prima parte a acestui an a mers bine, in ciuda conditiilor economice nefaste. "Am avut crestere de doua cifre la inceput de 2010 insa, odata cu adoptarea masurilor anticriza – cresterea TVA si scaderea salariilor bugetarilor – , piata de printing a inceput sa nu se mai miste. Fata de aceeasi perioada din 2009, vanzarile de imprimante au stagnat", a declarat Ilie.

Pe segmentul imprimantelor inkjet, HP are o cota de peste 50% pe piata locala de profil si de peste 70% pe piata de imprimante format mare.

Obiectivul companiei este acela de a-si mentine pozitia pe piata romaneasca si schimbarea trendurilor de consum.

"Din cauza crizei, pretul a coborat, iar acest lucru nu este normal. Nu poti sa vinzi cu 30 de euro o imprimanta care valoreaza mult mai mult, nu doar din punct de vedere tehnologic. Odata cu noua tehnologie pe care am lansat-o, HP ePrint, speram sa schimbam piata", a spus Irinel Ilie.

Noua tehnologie HP ePrint ofera utilizatorilor de echipamente mobile functia de print.

"Nu trebuie instalate driver-e, nu conteaza ce sistem de operare foloseste echipamentul mobil, ce capabilitati hardware are. Tot ceea ce conteaza este sa fie conectat la Internet si sa poata transmite un banal mesaj de e-mail", au explicat oficialii HP.

Prin noua tehnologie, HP permite imprimarea documentelor direct de pe orice echipament conectat la Internet care poate transmite un simplu mesaj de e-mail. Este de ajuns sa introduci adresa de e-mail a imprimantei in clientul de e-mail al telefonului sau al tabletei mobile si sa atasezi documentul pe care il doresti imprimat. In cateva minute, echipamentul HP cu capabilitati ePrint, conectat intr-o retea cu acces la Internet, dar fara a fi instalat si legat la un calculator, va primi mesajul de e-mail si documentul atasat de la serverul hpeprint.com si il va tipari.

Tehnologia HP vine dupa mai bine de jumatate de an de dezvoltare, ca urmare a semnalelor venite din piata; in momentul de fata, 33% din paginile imprimate provin de pe Internet, iar 85% dintre utilizatorii de smartphone-uri vor sa imprime direct de pe telefoanele lor inteligente. In plus, in trei ani, smartphone-urile se vor inmulti de trei ori fata de timpul prezent, conform HP.

Mai mult decat atat, HP ofera utilizatorilor posibilitatea de a transmite documente direct de pe multifunctional catre Internet sau de a accesa informatia din Internet direct de pe ecranul multifunctionalului.

Fiecare echipament HP cu capabilitati Web Printing se conecteaza la server-ul central HP si isi descarca aplicatiile necesare, prin intermediul carora utilizatorii pot accesa informatii, precum: starea vremii, mersul trenurilor, rezervari de bilete de avion, stirile zilei, documente salvate in Google Docs, harti si multe altele. In plus, daca doresti sa incarci documente pe Internet, nu trebuie decat sa le scanezi si sa le trimiti catre Google Docs direct de la panoul frontal al echipamentului.

HP a introdus aceste noi tehnologii in noua serie de multifunctionale HP Photosmart si HP Officejet Pro cu conectare directa in retea (cu sau fara fir), in noua serie de echipamente laser monocrom si color de retea, precum si in noua serie de echipamente de imprimare de format mare (HP DesignJet).

In plus, HP ofera programatorilor acces la platforma de dezvoltare de aplicatii pentru echipamentele cu capabilitati ePrint si Web Print, pentru a largi numarul si tipul aplicatiilor disponibile. Oricine poate crea si posta pe server o noua aplicatie.

"Incercam sa mutam piata mai sus; de cand a inceput criza, lumea cumpara pret. Noi credem ca era timpul sa se vina cu ceva nou in industria de profil. In prezent, asteptam doritori care sa dezvolte aplicatii diverse pentru noi", a adaugat sefa diviziei de imaging & printing HP Romania.

Produsele HP din gama ePrint vor fi disponibile prin importatorii autorizati Agis, Despec, Gemini si RHS, la partenerii acestora, precum si in retelele magazinelor: Altex, Carrefour, Cora, Domo, Flanco, Real, Media Galaxy, Metro, Selgros.

Preturile imprimantelor cu tehnologia ePrint pornesc de la 750 lei fara TVA si pot ajunge si la 320 euro, in cazul unei multifunctionale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri