Compania Digi TV, detinuta de RCS&RDS, va plati "taxe de criza" in Ungaria de 1,19 miliarde forinti (4,35 milioane euro), parte a unui program prin care guvernul ungar vrea sa obtina venituri suplimentare din domeniile telecom, retail si energie, potrivit unei analize a Portfolio.
Impozitele speciale vor fi platite pe o perioada de trei ani pana in 2012 (inclusiv 2010), si vor totaliza 161 miliarde de forinti (aproape 590 milioane de euro), noteaza cotidianul financiar ungar. Din aceasta suma, 61 de miliarde de forinti (223 milioane de euro) vor fi platite de sectorul telecom, 30 de miliarde de forinti (110 milioane de euro) de companiile din retail si restul de 70 de miliarde de forinti (256 milioane de euro) de catre domeniul energetic, potrivit Mediafax.

Cele mai mari companii de telecomunicatii, in randul carora este inclusa si Digi TV, pe ultima pozitie, vor contribui cu 92% din totalul taxelor aplicate sectorului. Cel mai grav afectata va fi Magyar Telekom (27,5 miliarde de forinti - 100 milioane de euro), urmata de Telenor (11,22 miliarde de forinti - 41 milioane de euro), Vodafone (7,94 miliarde de forinti - 29 milioane de euro), UPC (4,26 miliarde de forinti - 15,6 milioane de euro), Invitel (patru miliarde de forinti - 14,6 milioane de euro) si Digi TV.

In sectorul energetic, MOL va plati cele mai mari impozite suplimentare de 23 de miliarde de forinti (84 milioane de euro).

In functie de tara de provenienta a companiilor afectate, Germania este statul afectat cel mai puternic de "taxa de criza" a guvernului de la Budapesta. Companiile germane vor plati 34% din suma de 161 miliarde de forinti, cele ungare 20%, britanice 16%, norvegiene 7%, franceze 6%, ruse 5%, olandeze 4%, americane 3%, italiene 2% si romanesti 1%.

Companiile din Ungaria trebuie sa plateasca taxe suplimentare anual in perioada 2010-2012, cuantumul acestora urmand sa fie stabilit in functie de cifra de afaceri din anul precedent. Pentru 2010, Portfolio a calculat valoarea taxelor in functie de rezultatele din 2009, in timp ce pentru urmatorii doi ani a folosit estimari ale companiilor respective sau proprii.

Valoarea taxei variaza de la 2,5% pentru companiile cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de forinti (365.000 euro) pana la 6,5% pentru cele ce depasesc cinci miliarde de forinti (18,3 milioane de euro).

Grupul RCS&RDS este controlat, indirect, de omul de afaceri Zoltan Teszari.

Actionarii operatorului sunt Cable Communications Systems (Olanda) - 88,9%, RCS&RDS - 5,04%, Zoltan Teszari - 2,03% si Csaba Ianos Ludescher - 1,1% si 15 persoane fizice cu participatii sub 1%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri