Potrivit studiului, realizat de Boston Consulting Group, “daca Internetul ar fi fost o economie separata (si nu un mediu care inglobeaza toate industriile) ar fi a cincea economie dupa dimensiune din Marea Britanie. Comertul electronic ar reprezenta 7,2% din PIB si ar depasi sectoare precum constructiile, transportul si utilitatile”.

Un procent de 60% din cele 100 de miliarde de euro este generat de activitati online – de la cumparaturi pana la sumele platite de catre utilizatori pentru a accesa Internetul de la calculator sau prin intermediul altor mijloace. Restul de 40% provine din infrastructura IT, cheltuielile autoritatilor si exporturi.

In ceea ce priveste gradul de penetrare si intensitatea Internetului, Marea Britanie se afla pe locul 6 in lume, dupa tari precum Japonia, Coreea de Sud sau Olanda. Marea Britanie depaseste insa SUA, Germania si Franta la acest capitol. Potrivit raportului, peste 19 milioane de locuinte din Marea Britanie au acces la Internet.

Citeste si:

“Internetul este unul din pilonii economiei Marii Britanii. Va fi vital in viitor pentru prosperitatea acestei economii datorita potentialul sau de crestere”, spune Matt Brittin, seful operatiunilor Google in Marea Britanie.

Studiul realizat de Boston Consulting Group poate fi accesat aici