Profitul net al Microsoft a crescut cu 51% in trimestrul incheiat in septembrie, la 5,41 miliarde de dolari, iar veniturile au urcat cu 25%, la nivelul record de 16,2 miliarde de dolari, datorita avansului vanzarilor pachetelor Office si sistemelor de operare Windows, transmite Reuters.
Cresterea profitului din perioada iulie-septembrie, primul trimestru al anului financiar 2011, reflecta, printre altele, succesul jocului video Halo. Sistemul de operare Windows 7 a fost vandut in 240 de milioane de copii de la lansare, anul trecut, informeaza Mediafax.

Investitorii se tem ca Microsoft nu se poate adapta pentru a face fata unor rivali precum Google sau dezvoltarii tehnologiei computerelor personale, noteaza Reuters.

"Opiniile ca Windows si Office sunt pe cale sa moara sunt premature. Compania este, inca, o masina de facut bani. Motoarele gemene ale Microsoft functioneza", a afirmat Colin Gillis, analist la BGC Financial.

Analistii de pe Wall Street anticipeaza ca vanzarile produselor Windows si Office vor urma evolutiei cererii pentru computere, ceea ce ar insemna o majorare de 7% in ultimele trei luni ale acestui an.

Divizia de servicii online, care opereaza motorul de cautare pe Internet Bing si portalul MSN, a fost cel mai slaba "veriga" a Microsoft, inregistrand pierderi de 560 de milioane de dolari in perioada analizata, cu 17% mai mari decat in intervalul similar al anului trecut. Unitatea, care investeste masiv pentru a ajunge din urma concurentii Google si Yahoo!, a avut pierderi totale de sase miliarde de dolari in ultimii cinci ani.

Microsoft a pierdut in luna mai lupta cu Apple pentru titlul de cea mai valoroasa companie de tehnologie, iar Apple se distanteaza, datorita cererii solide pentru telefoanele si tablet-PC-urile pe care le produce.

Microsoft nu a remarcat, insa, ca vanzarile de calculatoare bazate pe Windows sa fie afectate de popularitatea tabletelor Apple, a afirmat Peter Klein, directorul financiar al companiei.

"O mare parte a analistilor considera ca piata tabletelor este aditionala, si nu concureaza piata computerelor personale", a mentionat el.

Unitatea Office a contribuit cu 3,4 milioane de dolari la profitul trimestrial, in timp ce unitatea Windows a inregistrat un profit de 3,3 miliarde de dolari.

Divizia de divertisment si dispozitive, care vinde consolele Xbox si software pentru mobile, a rapoartat un profit de 382 milioane de dolari. Rezultatele s-ar putea imbunatati in ultimele trei luni ale acestui an, deoarece unitatea va lansa noi produse in SUA, precum un controller de miscare pentru Xbox.

Microsoft a renuntat la 5.800 de angajati anul trecut, iar compania a anuntat recent ca personalul ramas, respectiv 89.000 de salariati, vor trebui sa contribuie pentru prima data, in 2013, la cheltuielile cu asigurarile medicale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri