Noua fabrica va fi localizata in Parcul Industrial Eurobusiness din Oradea, pe o suprafata de 160.000-215.000 de metri patrati, iar constructia va incepe anul urmator, potrivit unui comunicat al Plexus, informeaza Mediafax.

"Consideram ca investitia de la Oradea a oferit clientilor nostri multinationali solutii optime de costuri, mai ales in cazul produselor care au ca destinatie piata europeana. Clientii continua sa arate o cerere ridicata pentru servicii in aceasta regiune", a afirmat presedintele regional al Plexus pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Steve Frisch.

Numarul angajatilor companiei va creste la 500 dupa finalizarea lucrarilor la noile capacitati de productie, a adaugat el.

Primaria Oradea a anuntat, in septembrie, ca Plexus va investi intr-o fabrica de echipamente de telecomunicatii si aparatura wireless, in parcul industrial din Oradea, care sa fie deservita de aproximativ 200 de angajati.

Citeste si:

Plexus detine o fabrica de componente electronice in apropiere de Oradea.

Compania produce componente electronice pentru domeniul comunicatiilor, medical, industrial, al apararii, securitatii si al aviatiei, in fabricile din America de Nord, Europa si Asia.

In anul fiscal incheiat in septembrie, Plexus a raportat venituri record de doua miliarde de dolari, in crestere cu 25% fata de anul anterior. Profitul s-a dublat, de la 46 milioane de dolari in anul fiscal precedent la 90 de milioane de doalri in acest an.