Vodafone Group anunta numirea lui Inaki Berroeta in pozitia de CEO al Vodafone Romania, al doilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, incepand cu data de 1 decembrie 2010. Anterior, Inaki Berroeta a fost CEO al Vodafone Malta, din iulie 2007.
"Dupa 5 ani petrecuti alaturi de echipa Vodafone Romania, am acceptat o noua provocare in cadrul grupului. Am convingerea ca ceea ce am construit aici impreuna cu colegii mei reprezinta o baza solida pentru dezvoltarea viitoare a companiei. Am avut oportunitatea sa conduc o echipa plina de oameni talentati si pasionati. As dori sa le multumesc colegilor mei, partenerilor si clientilor nostri, pentru sprijinul si increderea acordate in toti acesti ani", a declarat Liliana Solomon.

Vodafone anunta numirea lui Solomon in functia de Director of Operations, Europe Region, incepand cu data de 1 decembrie 2010, pozitie cu sediul la Londra din care va raporta catre Michel Combe, CEO Europe Region, Vodafone.

Liliana Solomon s-a alaturat Vodafone in anul 2005 si a fost CEO al Vodafone Romania in ultimii 5 ani. In aceasta perioada, Vodafone Romania si-a dublat cifra de afaceri si si-a crescut numarul de clienti cu 50%, atingand marje de profit de 45%.

Cu o experienta de peste 15 ani in industria telecom, Liliana Solomon a detinut anterior pozitii executive in cadrul mai multor companii internationale: Chief Financial Officer al T-Mobile Marea Britanie, Chief Financial Officer al Cable&Wireless Marea Britanie si Vicepresedinte Executiv al Diviziei de Management in cadrul Deutsche Telekom.

Aceasta are un doctorat in fizica si un MBA de la INSEAD, Franta.

Cine este noul CEO al Vodafone Romania

Cu peste 15 ani de experienta in telecomunicatii, Inaki Berroeta (foto) a detinut mai multe pozitii de conducere in Vodafone Group. Inaki este unul dintre primii angajati ai companiei care urma sa devina Vodafone, el alaturandu-se echipei in anul 1995, cand Vodafone Spania era inca Airtel Movil, S.A.

In 1997, Inaki s-a mutat in California USA, alaturandu-se AirTouch International din pozitia de Information Technology Manager, iar in 1999, a lucrat pentru Global Star USA, ca Manager Customer Care & Billing System.

In anul 2000, el a revenit in Spania, iar pana in 2007 a detinut mai multe pozitii executive la Vodafone Spania: Director of Software Development Centre, Head of Enterprise Products and Services, si, in cele din urma, Head of Sales Enterprise, Business Unit for the Northern Region.

Inaki Berroeta este licentiat in Telecomunicatii si are un MBA de la Henley Management College, UK.

Vodafone Romania avea peste 9,8 milioane de clienti la data de 30 iunie 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri