Banca Comerciala Romana (BCR) va acorda Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR) un credit de 65 milioane euro pentru refinantarea altor imprumuturi, potrivit datelor operatorului, scrie Mediafax.
Radiocomunicatiile estimeaza ca va plati dobanzi de 12,7 milioane euro pe o perioada de maximum sapte ani, iar din suma totala a imprumutului, operatorul va utiliza circa 50 milioane de euro pentru refinantarea creditelor, arata datele publicate in caietul de sarcini publicat de operator.

"Rambursarea creditului se va face in maximum sapte ani de la semnarea contractului de finantare in transe trimestriale egale. Data primei rambursari va fi a 25-a luna dupa semnarea contractului, dupa o perioada de gratie de doi ani in care va fi achitata doar dobanda aferenta. Disponibilitate: cel mult trei luni de la semnarea contractului de facilitate de credit, in functie procedurile si de termenele legale pentru plata creditelor ce urmeaza a fi refinantate".

Operatorul va contracta si o linie de de aproximativ 63,75 milioane de lei (14,9 mil.euro) pentru finantarea capitalului de lucru si mentinerea unui nivel de circa 33,75 milioane de lei (7,8 mil.euro) pentru plati curente.

In 2009, SNR a lansat doua proiecte ("Eliberare banda de frecventa 3,6-3,8 GHz" si "Dezvoltare retea de transport si acces de tip WiMAX") care necesita investitii de circa 300 milioane de dolari (in jur de 215 mil.euro)

Societatea a apelat la credite bancare si la credite furnizor, unele cu garantii de stat, compania avand anul trecut datorii la banci de aproximativ 85 milioane de lei (20 mil. euro), iar in anul 2010 este estimat la circa 105 milioane de lei (24,5 mil.euro).

Incasarile SNR de la Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) si Societatea Romana de Televiziune (SRTV) nu acopera ultima parte a trimestrului al patrulea, situatie intalnita si anul trecut, cand nu au fost incasate facturile aferente ultimelor doua luni din cauza terminarii alocatiei bugetare, situatie care va conduce la un fuxul de numerar negativ si compromiterea platii serviciului datoriei pe anul 2011.

"Conform hotararii actionarului unic din 17 iunie 2010, a fost aprobata demararea procedurii legale privind refinantarea unor credite din portofoliul de imprumuturi al SNR", se mai spune in document.

Actionarul unic, Ministerul Comunicatiilor, a hotarat, la acea data, contractarea de catre SNR a unui credit de aproximativ 130 milioane de euro in scopul refinantarii creditelor existente ale societatii.

Refinantarea creditelor este parte a programului de modernizare, reorganizare si reducere a cheltuielilor SNR, adoptat prin hotarare de guvern la inceptul lunii mai.

Reorganizarea operatorului urmareste realocarea a 700-800 de salariati, din cei 2.000 existenti, eficientizarea cheltuielilor cu personalul si aplicarea unor masuri de reducere a costurilor operationale si directe, care vor genera economii de 76,78 milioane de lei pana in 2012.

Infiintata in anul 1991, prin reorganizarea si divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicatii din Romania.

Sub brandul Radiocom, compania asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, retelele de telefonie mobila, transfer de date si internet.

Pentru acest an, veniturile totale ale operatorului sunt estimate la 358,7 milioane de lei, iar profitul net la 466.030 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri