Topul celor mai mari producatori de telefoane mobile in T3

Vanzarile globale de telefoane mobile au fost de circa 340,5 milioane de unitati in trimestrul al treilea din acest an, mai mari cu 14,6% fata de 297,1 milioane de exemplare in aceeasi perioada din 2009, avansul datorandu-se mai ales dispozitivelor de tip smartphone, arata un raport realizat de companie de cercetare International Data Corporation.

Producatorul finlandez Nokia continua sa fie liderul pietei, insa cota acestuia s-a diminuat de la 36,5% la finalul lui septembrie 2009 la 32,4% in aceeasi luna din anul acesta. Compania a vandut 110,4 milioane de unitati intre iulie si septembrie, mai mult cu 1,8% fata de 2009.

Cea mai importanta crestere a fost inregistrata de Apple, producatorul iPhone aproape dublandu-si vanzarile, la 14,1 milioane de unitati in trimestrul al treilea din acest an fata de perioada similara din anul anterior. La avansul Apple din trimestrul al treilea a contribuit semnificativ si lansarea in 17 tari (pana la finalul lui septembrie) a modelului iPhone 4.

In acelasi timp, Research in Motion (RIM), compania canadiana care produce BlackBerry, si-a majorat numarul de telefoane vandute cu 45,9% de la 8,5 milioane de unitati intre iulie si septembrie 2009 la 12,4 milioane de unitati in trimestrul al treilea din acest an.

Pe de alta parte, LG si-a micsorat vanzarile cu 10,1% la 28,4 milioane de exemplare, iar Sony Ericsson a iesit din topul primilor cinci producatori pentru prima data din 2004, de cand este realizat studiul. Sony Ericsson a vandut intre iulie si septembrie 10,4 milioane de telefoane.

Sursa: International Data Corporation.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri