IBM furnizeaza servere de 1 mil. euro pentru a sprijini proiecte de cercetare

IBM a fost selectat sa furnizeze infrastructura IT in valoare de aproximativ un milion de euro pentru sase institutii din Romania ce fac parte din consortiul Romanian National Computing Initiative (RoGrid).

Aceste organizatii sprijina proiecte stiintifice de importanta nationala. RoGrid a achizitionat servere si sisteme de stocare IBM ce valoreaza circa un milion de euro (peste 1,4 milioane de dolari) pentru a sprijini proiecte de cercetare in domeniul medicinei, mediului si stiintelor naturii.

RoGrid va folosi 286 unitati de calcul IBM System x si servere BladeCenter in cadrul a sase universitati din Romania ce sunt interconectate folosind tehnologii cloud computing pentru a oferi RoGrid o capacitate de calcul de 25,7 trilioane de operatiuni pe secunda si o capacitate de stocare echivalenta cu continutul cartilor realizate din 6,5 milioane de copaci.

IBM a instalat infrastructura de calcul la Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea din Craiova, Institutul Oncologic din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti si Institutul de Mecanica Fina din Bucuresti.

“Organizatiile de cercetare de pe tot globul beneficiaza de cele mai noi tehnologii in domeniul cloud computing, permitandu-le sa obtina rezultate maxime de pe urma investitiilor in IT prin intermediul solutiilor performante, scalabile si eficiente din punct de vedere al costurilor”, a declarat Mihai Tudor (foto), country general manager IBM Romania.

Proiectul ofera putere de calcul pentru un numar de peste 50 de cercetatori care lucreaza la 10 proiecte de cercetare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri