HP vrea sa rupa o felie mai mare din piata PC-urilor in acest an

HP Romania estimeaza ca va avea in acest an o cota de 17% pe piata PC-urilor, de la 13,6-13,8% anul trecut, la vanzari pe intreaga piata de 550.000 de unitati, a declarat Tiberiu Dobre, directorul diviziei PSG (Personal System Group) a companiei.

Anticiparile se bazeaza pe datele companiei de cercetare si analiza International Data Corporation (IDC). Piata PC-urilor cuprinde PC-uri portabile, desktopuri si servere.

HP Romania a deschis, la Bucuresti, primul magazin propriu (brand store) din Europa, cu o suprafata de 100 metri patrati, investitia depasind 100.000 de euro, potrivit Mediafax.

"Ne asteptam ca vanzarile din acest magazin sa se ridice la 800.000-1 milion de euro pe an, iar cea mai mare parte, respectiv 80-90%, va fi catre utilizatorii finali. Avem in plan sa deschidem si alte magazine, nu in 2010. Totul va depinde de succesul acestuia", a afirmat Dobre.

Filiala din Romania a grupului american HP, cel mai mare producator de echipamente IT la nivel international, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 201,7 milioane lei si un profit brut de 50,2 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri