Peste 25 milioane de dowload-uri a inregistrat browser-ul Firefox in 100 de zile de la lansarea primei versiuni oficiale, Firefox 1.0.

Acest lucru arata ca browser-ul open-source continua "sa muste" din cota de piata a Internet Explorer, dezvoltat de Microsoft. In ianuarie, IE ajunsese sa detina 90% din piata, in timp ce Firefox urcase pana la 5%. Dupa cum se arata intr-un material TechWeb, Fundatia Mozilla pregateste pentru luna aprilie un "preview" la Firefox 1.1.

Mozilla a dezvoltat browser-ul Firefox cu ajutorul donatiilor si al muncii voluntare a unor programatori, multi dintre acestia fiind cooptati in baza propriei dorinte de a provoca suprematia Internet Explorer. "Ceea ce a fost doar o flacara mica acum 100 de zile, s-a transformat intr-o explozie care a aratat puterea programelor open-source", a declarat Blake Ross, arhitect software la Firefox, citat de Zdnet.

RIPOSTA MICROSOFT.

Saptamana trecuta, boss-ul de Microsoft, Bill Gates, anunta cum ca din vara va aparea Internet Explorer versiunea 7. Noua versiune a browser-ului IE va aduce protectie impotriva virusilor, spyware si phishing. Dupa cum a precizat Gates, IE 7 va functiona numai cu Service Pack 2, fara sa ofere insa alte informatii. Anuntul a fost facut cu ocazia Conferintei pe probleme de securitate informatica, desfasurata la San Francisco.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Romania, cele mai multe fraude cu fonduri europene in agricultura