Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) intentioneaza sa acorde primele doua licente de televiziune digitala terestra pana la 1 ianuarie 2012, in momentul de fata fiind in lucru o noua strategie in acest sens, a declarat, Iosif Moldovan, secretar de stat in MCSI, conform Mediafax.
"In conformitate cu obligatiile asumate in raporturile cu Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei a decis implementarea serviciilor de televiziune digitala terestra la nivel national si finalizarea procesului de eliminare a serviciilor de televiziune analogica pana la 1 ianuarie 2012 (...) Incurajam migrarea spre televiziunea digitala si campaniile de informare ce vor facilita intelegerea a ceea ce presupune aceasta tranzitie", a spus Iosif Moldovan.

MCSI doreste ca pana la 1 ianuarie 2012 sa finalizeze procesul de acordare a primelor doua licente de televiziune digitala terestra (multiplexe), dupa cum a declarat Iosif Moldovan.

El a precizat ca, in momentul de fata, proiectul de strategie privind tranzitia de la televiziunea analogica terestra la televiziunea digitala terestra este in lucru la nivelul MCSI.

Pe de alta parte, Catalin Marinescu, presedintele ANCOM, a reiterat pozitia potrivit careia ANCOM sustine tranzitia la televiziunea digitala terestra la nivelul anului 2013, si nu 2015, asa cum a stabilit Guvernul in luna august.

In ceea ce priveste posibilitatea atribuirii unui multiplex catre Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), Catalin Marinescu a explicat ca la nivelul Uniunii Europene au existat si state care au atribuit operatorului o licenta de televiziune digitala.

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a declarat pentru Mediafax, ca Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale intentioneaza sa acorde unei entitati controlate de stat una din cele doua licente de televiziune digitala, care va fi operata de SNR

"Fara o licenta de televiziune digitala, Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) va avea mari probleme in viitor. Practic, cu ajutorul viitoarei licente pe care o va opera, societatea nu va mai fi obligata sa dea afara din personal, cel putin in urmatorii doi-trei ani, in conditiile in care, in urma a doua procese de audit, a reiesit ca aproape 750 de salariati ar trebui disponibilizati", a spus la momentul respectiv Valerian Vreme.

Executivul a decis in august sa amane cu trei ani, pana la 1 ianuarie 2015, data incetarii transmisiei analogice de televiziune, decizia fiind justificata prin scutirea cetatenilor de a-si achizitiona noi echipamente in perioada de criza si asigurarea unui termen rezonabil de adaptare pentru operatori. Aceasta hotarare a fost luata de Guvern, desi Romania se angajase in fata Uniunii Europene sa finalizeze procesul de tranzitie la televiziunea digitala terestra pana la 1 ianuarie 2012.

De asemenea, Hotararea Guvernului a facut ANCOM sa anuleze licitatia pe care o demarase pentru a acorda primele doua licente de TV digitala.

Totodata, ANCOM a restituit celor sapte companii interesate de operarea primelor doua licente de televiziune digitala sumele pentru caietele de sarcini, achitate in cadrul licitatiei.

Caietele de sarcini pentru cele doua licente de TV digitala fusesera achizitionate de RCS&RDS, Romtelecom, TDF SAS, Societatea Nationala de Radiocomunicatii, Media Sat, Österreichische Rundfunksender GmbH&Co KG si General Satellite Sofia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri