Persoanele sunt toate din SUA si se pare ca au abuzat de schema companiei Microsoft Action Pack Subscription (MAPS).

Initiativa MAPS este un program care furnizeaza patenerilor eligibili pachete software cu discount pentru evaluare produs si utilizare interna.

Peocesele legate de MAPS sunt intentate pentru acuzatia de flagrant si abuz repetat al programului. Unii dintre acuzati au incercat sa vanda software obtinute prin programul de abonament pe site-urile de licitatii online.

Prin monitorizarea schemei MAPS, Microsoft a luat la cunostinta de abuzurile cu serviciul sau de abonament, inclusiv falsificarea informatiilor pentru a primi de mai multe ori beneficiile oferite de program si produsele software.

Contractul MAPS stipuleaza ca partenerii se pot abona o singura data pe an, iar software-ul nu poate fi revandut. De asemenea, mai spune ca software-le trebuie folosite doar in locatia pricipala a partenerului si doar pentru scopuri precum dezvoltarea de aplicatii si testare.

Alte trei procese au fost intentate de Microsoft impotriva unor companii din Florida, Ohio si Pennsylvania, prentru vanzarea de software contrafacute.