Profitul net al Siemens a crescut cu 63% in anul fiscal 2009-2010, incheiat la 30 septembrie, la 4,06 miliarde euro, in timp ce veniturile au scazut usor, la 75,97 miliarde euro, iar grupul german a ridicat dividendul la 2,7 euro pe actiune, cu mult peste asteptarile pietei.

Analistii estimau un dividend de 2 euro pe actiune, potrivit unui sondaj Bloomberg. Siemens a mentinut dividendul la 1,6 euro pe actiune in ultimii trei ani fiscali, conform Mediafax.

Optimismul Siemens este determinat de cresterea comenzilor noi, datorita revenirii cresterii economice si a cererii din industrie.
Comenzile noi au urcat in anul fiscal 2009-2010 cu 3%, la 81,16 miliarde euro, potrivit unui raport prezentat joi de companie.

In trimestrul al patrulea al anului fiscal, respectiv perioada iulie-septembrie, veniturile Siemens au crescut cu 7,7%, la 21,23 miliarde euro, dar grupul a inregistrat o pierdere de 396 milioane euro, cauzata de divizia de sanatate. Pierderea este totusi mult mai mica decat cea din perioada similara a anului trecut, de un miliard de euro.

Siemens Romania are circa 2.100 de angajati in Bucuresti, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Sibiu, Targu Mures si Timisoara, cu operatiuni in energie, industrie si sanatate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Numarul hotelurilor all inclusive de pe litoral, in crestere