Intre iulie si septembrie, vanzarile globale de telefoane inteligente au fost de 80,5 milioane de euro, in crestere cu 96% fata de aceeasi perioada a anului trecut, acestea ajungand sa reprezinte in T3 circa 19,3% din vanzarile totale de telefoane mobile.

Cea mai mare crestere a fost inregistrata de telefoanele care ruleaza pe platforma Android (de exemplu, HTC, Motorola, Samsung) acestea majorandu-si cota de piata de la 3,5% intre iulie-septembrie anul trecut la 25,5% in trimestrul al treilea din acest an.

Printre factorii care au dus la cresterea Android se numara lansarea unor telefoane pe segmentul premium precum Samsung Galaxi S, dar si de dispozitive mai ieftine, precum un telefon lansat cu mai putin de 100 de lire sterline pe piata britanica de ZTE in parteneriat cu Orange.

Pe de alta parte, vanzarile Apple aproape s-au dublat ca volum, insa cota de piata a companiei a scazut ca urmare a avansului inregistrat de telefoanele bazate pe sistemul Android.

Citeste si:

In ceea ce priveste vanzarile de tablete PC, Gartner estimeaza ca acestea vor ajunge la circa 54,8 milioane de unitati anul viitor.

Vanzarile de smartphone-uri intre iulie-septembrie 2010 in functie de sistemul de operare folosit (in milioane de unitati):

Sursa: Gartner