Cota de piata detinuta de telefoane care ruleaza pe platforma Android, dezvoltata de Google, a crescut de peste sapte ori in ultimul an, aceasta apropiindu-se tot mai mult de cea a Nokia, arata datele publicate de compania de cercetare Gartner pentru al treilea trimestru al acestui an.
Intre iulie si septembrie, vanzarile globale de telefoane inteligente au fost de 80,5 milioane de euro, in crestere cu 96% fata de aceeasi perioada a anului trecut, acestea ajungand sa reprezinte in T3 circa 19,3% din vanzarile totale de telefoane mobile.

Cea mai mare crestere a fost inregistrata de telefoanele care ruleaza pe platforma Android (de exemplu, HTC, Motorola, Samsung) acestea majorandu-si cota de piata de la 3,5% intre iulie-septembrie anul trecut la 25,5% in trimestrul al treilea din acest an.

Printre factorii care au dus la cresterea Android se numara lansarea unor telefoane pe segmentul premium precum Samsung Galaxi S, dar si de dispozitive mai ieftine, precum un telefon lansat cu mai putin de 100 de lire sterline pe piata britanica de ZTE in parteneriat cu Orange.

Pe de alta parte, vanzarile Apple aproape s-au dublat ca volum, insa cota de piata a companiei a scazut ca urmare a avansului inregistrat de telefoanele bazate pe sistemul Android.

In ceea ce priveste vanzarile de tablete PC, Gartner estimeaza ca acestea vor ajunge la circa 54,8 milioane de unitati anul viitor.

Vanzarile de smartphone-uri intre iulie-septembrie 2010 in functie de sistemul de operare folosit (in milioane de unitati):



Sursa: Gartner

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri