Google: Nu construim un rival pentru Facebook

Google nu construieste o retea de socializare care sa concureze cu Facebook, site care are peste 500 de milioane de utilizatori la nivel mondial, a afirmat un oficial al gigantului american de internet, scrie agentia Reuters.

“ Nu lucram la o platforma care sa devina inca o retea de socializare, a afirmat, Hugo Barra, managerul segmentului de dezvoltare de produse mobile la Google, in cadrul unui forum la Monaco.

Retelele de socializare au inregistrat in ultimii ani cresteri spectaculoase in privinta numarului de utilizatori, dar si a veniturilor din publicitate, devenind competitori tot mai importanti pentru companii precum Google sau Yahoo.

Eric Schmidt, CEO-ul celui mai mare motor de cautare la nivel mondial, afirma in septembrie ca gigantul de internet intentioneaza sa adauge aplicatii de socializare site-urilor sale, mai degraba degraba decat sa lanseze o retea precum Facebook.

Google detine site-ul de socializare Orkut, care este popular in Brazilia si India, dar care nu a reusit sa atraga un numar semnificativ de utilizatori si in alte tari.

Pe de alta parte, in aceasta saptamana, compania a anuntat ca va mari salariile cu 10% pentru a opri migrarea a tot mai multi ingineri si manageri sa plece la companii rivale precum Facebook.

Pe de alta parte, oficialii Google au afirmat recent ca vor bloca accesul Facebook la informatiile celor utilizeaza serviciile Google, in special cel de e-mail (Gmail).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri