Acer Romania a distribuit cu 70% mai multe PC-uri portabile in primele noua luni din an

Volumul PC-urilor portabile distribuite de Acer catre partenerii din Romania a crescut cu 73% in primele noua luni, fata de perioada similara din 2009, la 75.871 unitati, cota de piata ajungand la 28%, conform datelor International Data Corporation, citate de reprezentantii companiei.

"Cresterea volumului inregistrata in primele noua luni intervine dupa ce, in primul trimestru, importurile au fost foarte mici, aproape inexistente, ca urmare a faptului ca numarul de unitati disponibile in Romania, la debutul crizei, in octombrie-noiembrie 2009, era foarte mare", a declarat directorul de vanzari al companiei, Bogdan Iftemie, citat de Mediafax.

El a adaugat ca, in luna august, cand, de obicei, vinzarile de PC-uri erau ridicate datorita faptului ca romanii care lucrau in strainatate se intorceau in tara in vacanta, volumul nu a mai atins nivelul inregistrat in anii trecuti.

"In primele noua luni din 2010, vanzarile din piata locala catre consumatorii finali au fost destul de mici, cresterea fiind moderata fata de perioada similara din 2009", a spus directorul de vanzari al Acer Romania.

La nivelul anului 2009, piata locala de PC-uri a scazut cu peste 50%, de la un volum de peste un milion de unitati inregistrat in 2008. In intervalul ianuarie-septembrie 2010, piata PC-urilor portabile din Romania a atins 270.000 de unitati.

"In piata este o retinere a utilizatorilor finali, atat persoane fizice, cat si juridice. Totusi, trendul este pozitiv pentru vanzarile catre consumatorii finali, situatia pietei este un pic mai buna fata de anul trecut. Cele mai vandute modele din piata sunt cele «entry level», cu preturi cuprinse intre 450 euro si 500 de euro", a aratat directorul de vanzari a reprezentantei locale a producatorului de PC-uri.

Acer Romania a vandut 1.400 de desktop-uri, model "all-in-one", care au fost lansate in vara acestui an pe piata locala, ocupand pozitia a saptea la nivelul primelor noua luni cu o cota de 2,5%. In trimestrul al treilea, volumul importurilor de monitoare pentru PC-uri a fost de 9.232 de unitati, respectiv o cota de 11,7%, compania ocupand pozitia a patra in randul producatorilor, iar cel de PC-uri portabile, de 29.450 de unitati.

Dintre PC-urile portabile aduse in Romania de Acer in primele noua luni, o pondere de 25% apartine netbook-urilor.

"Obiectivul pentru acest an este intrarea in randul primilor trei producatori pe segmentul desktop-urilor, volumul estimat fiind de circa 5.000 de unitati. Pentru cele portabile, avem ca obiectiv un volum de 100.000 de unitati. In primul trimestru din 2011, Acer va lansa in Romania tablete PC si, probabil, si bookreader", a mai spus Iftemie.

Acer are in Romania doi distribuitori directi, respectiv Scop Computers si Elko, la care se adauga partenerii locali Skin, IT&S si Asbis.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri