Un grup numit "Team PI Coder" sustine ca a gasit o cale de a extrage fisierele sursa ale jocurilor Xbox 360 pe masura ce acestea se incarca pe consola.

Aceasta reprezinta prim incercare de hacking a dispozitivului Microsoft, a precizat Steve Manzuik, manager pentru securitate produs in cadrul eEye Digital Security.

"Tot ceea ce au facut a fost sa descopere fisierul sistem, care nu este foarte diferit de fisierul sistem original Xbox", a spus Manzuik. "Eu as considera mai degraba o spargere a jocului si nu a Xbox 360. Insa acestia reprezinta primii pasi".

Team PI Coder a postat pe Web detalii despre cateva jocuri alaturi de o "unealta de extragere" care ar putea fi potential utilizata pentru a copia jocuri, potrivit Xbox-Scene.com.

"Descarcarea unor asemenea lansari este ilegala, insa nu se poate face nimic deocamdata", a scris Xbox-Scene.com intr-o postare.
Copiile sunt inutile, cel putin deocamdata, deoarece Xbox impiedica rularea de copii, iar jocurile nu pot fi rulate pe un PC.

Intr-un fisier text de descriere a datelor extrase, Team PI Coder a afirmat ca nu se pot face prea multe cu fisierele, insa se va putea mai devreme sau mai tarziu. "Astfel prima sarcina e gata. Speram sa incurajam toti hackerii, cratorii de cod si crackerii sa ia parte la provocare".

Microsoft nu a comentat, insa un reprezentant al companiei a declarat ca recent lansata consola este bine protejata. "Am adus imbunatatiri atat pe partea hardware cat si software pentru a proteja Xbox 360 impotriva pirateriei si modificarii", porivit companiei.

"Cu Xbox 360 am avut posibilitatea de a invata din experienta noastra in Xbox. Acest lucru ne-a permis sa identificam punctele slable exploatate de hackeri in prima generatie si sa eliminam acele vulnerabilitati in Xbox 360", a declarat reprezentantul Microsoft.

Prima generatie Xbox a fost o tinta populara pentru hackeri. Cipurile add-on ale consolei - asa numitele "mod chips" - au permis clientilor sa ruleze discuri piratate si alte aplicatii pe consolele lor. In plus, unele grupuri au sustinut ca au rulat Linux pe Xbox.