Aplicatia Trip Journal dezvoltata la Cluj Napoca de compania iQuest a primit trofeul pentru cea mai buna aplicatie dezvoltata vreodata pentru iPhone (“All around best app ever”), in cadrul conferintei mondiale a dezvoltatorilor de aplicatii pentru acest tip de smartphone “360iDev" , ce s-a desfasurat saptamana trecuta in Austin, oras din statul american Texas. Votul a fost online.
Aplicatia romaneasca este folosita de peste 60.000 de posesori de iPhone, cei mai multi fiind din SUA, Marea Britanie si Germania. Aceasta poate fi instalata si pe smartphone-urile care folosesc sistemul de operare Android, Symbian si, in curand, Bada.

Trip Journal, prin integrarea cu Google Earth, ofera utilizatorilor posibilitatea de a impartasi cu prietenii si familia informatii actualizate despre locurile pe care le viziteaza, poate urmari rutele prin GPS si vizualiza pe Google Maps, memoreaza coordonatele, realizeaza si posteaza poze, inregistrari video, comentarii si articole pe blog.

Acesta este al treilea premiu mondial primit de programatorii romani pentru aceasta aplicatie, dupa medalia de aur oferita de Google in 2009 la categoria “Aplicatii pentru turism” si castigarea a doua trofee, la categoriile “Excellence in Design” si “Best paid for app” in cadrul evenimentului Mobile App World 2010, organizat luna trecuta, la Londra.

Furnizorul de solutii si servicii informatice iQuest a avut afaceri de 5 milioane de euro in primul semestru, iar pentru intregul an, conducerea companiei preconizeaza afaceri de aproximativ 10,75 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de 2009.

iQuest ofera solutii si servicii IT pentru companii din Germania, Marea Britanie, Romania, Elvetia, Franta si Suedia pentru clienti precum HP, Vodafone, Lloyd's, Cora, Pinnacle, Hyperwave, Magyar Posta, Libri, EMC, Qnamic, Ireland.com, Mega Image sau Virgin Atlantic.

Compania detine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca si Brasov, sediul central la Frankfurt am Main si birouri de consultanta la Bucuresti, Budapesta, Paris si Göteborg. La centrele din Cluj-Napoca si Brasov lucreaza circa 320 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri