Microsoft a vandut 1 milion de sisteme Kinect in zece zile de la lansare

Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel mondial, a vandut aproximativ un million de sisteme Kinect, o tehnologie care se conecteaza la consola Xbox pentru a facilita controlul jocurilor video exclusiv prin gesturi, miscari si comenzi vocale, scrie Financial Times.

Produsul care costa 150 de dolari este foarte important pentru Microsoft intrucat compania spera ca astfel sa recupereze din diferenta pierduta in fata rivalilor de la Nintendo si Sony, care au introdus sisteme similare: Wii, respectiv PlayStation Move.

Nintendo este cel mai mare producator mondial de console de jocuri video si a vandut aproximativ 70,9 milioane de console Wii in toata lumea de la lansarea modelului in noiembrie 2006 si pana in vara acestui an. Sony a inceput sa comercializeze Playstation 3 tot in noiembrie 2006, consola care la sfarsitul verii inregistrase vanzari de 36 de milioane de unitati.

Pe de alta parte, Xbox 360, consola realizata de Microsoft a vandut 41,7 de milioane de unitati de la lansarea in noiembrie 2005 si pana in iunie anul acesta.

Sursa foto: Microsoft.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri