Agentia de evaluare financiara Fitch a retrogradat ratingul grupului finlandez Nokia, cu operatiuni de productie si in Romania, din cauza presiunilor asupra producatorului de telefoane mobile din partea competitorilor, potrivit Mediafax.

Calificativul pentru credite pe termen lung a fost revizuit de la "A-" la "BBB+", la fel ca cel pentru datorii negarantate, cu prioritate la plata, potrivit unui comunicat al Fitch. Perspectiva ratingului pe termen lung este negativa.

Ratingul pentru creditele pe termen scurt a fost confirmat la "F2".

Pozitia Nokia pe piata telefoanelor mobile este amenintata atat pe segmentul scump al smartphone-urilor, de pe pietele mai mature din Vest, cat si pe cel al produselor ieftine destinate pietelor emergente, precum China sau India, traditional controlate de gerupul finlandez.

Fitch estimeaza ca Nokia a coborat la o cota de 28% pe piata mondiala in trimestrul al treilea, de la 37% in trimestrul al treilea al anului trecut.

Perspectiva negativa reflecta riscul continuarii declinului cotei de piata a grupului si posibilitatea ca marjele sa fie afectate de incercarea Nokia de a-si pozitia.

Nokia este prezenta si in Romania, unde produce telefoane mobile la fabrica din comuna Jucu, in apropiere de Cluj.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Măsuri Vodafone: Restricționarea călătoriilor business, lucru de acasă
Setari Cookie-uri