Managerul estimeaza ca anul viitor vanzarile Asbis de cititoare de carti electronice vor fi de aproximativ 3.000-4.000 de unitati.

Produsul, lansat de compania Prestigio, costa aproape 250 de euro (1.060 de lei), are ecran touch, tehnologie WIFI, browser web si o durata a bateriei de pana la 10 000 de pagini. Acesta are dimensiuni de 170 X 124 X 8.8 mm, greutate de 240 de grame si un ecran de 15,3 centimetri care suporta 14 tonuri de gri.

Cititorul de carti electronice distribuit de Asbis intra pe o piata in care exista din ce in mai multa competitie si in care si-au facut aparitia si producatori romani, compania locala Televoice, anuntand in aceasta saptamana ca din decembrie va vinde e-readerul Evobook.

„In Romania, anul 2010 a reprezentat inceputul timid al acestui produs, insa pentru 2011 estimam o piata de aproximativ 3 milioane de euro, urmand ca in 2013 aceasta sa depaseasca 10 milioane de euro” a declarat Liviu Nistoran, presedintele Televoice.

Citeste si:

Astfel, daca primul astfel de produs comercializat pe piata locala a fost eRiver Story, dispozitiv importat in decembrie anul trecut de catre Skin Romania, in prezent romanii isi pot cumpara si Kindle de la Amazon si e-readerul distribuit de Asbis.

Prestigio, compania producatoare a eBook Readerului Libretto PER5062B, realizeaza computere desktop, tastaturi, camere web, DVD playere, sisteme audio, stick-uri USB, sisteme de navigare prin GPS si accesorii pentru telefoane sau computere.

Acestea sunt distribuite prin intermediul Asbis Romania, compania care are 45 de angajati si care va inregistra anul acesta afaceri de circa 30 de milioane de euro, conform declaratiilor Monica Aluas.