Best Distribution, parte a CD Media, cel mai mare distribuitor de jocuri video din Europa de Sud si de Est, estimeaza o cifra de afaceri de 9 milioane de euro (fara TVA) in acest an, iar pentru 2011 preconizeaza o crestere de 12-15 procente.
“Cresterea se datoreaza atat faptului ca Best Distribution a devenit anul acesta distribuitorul oficial al Ubisoft in Romania cat si potentialului general de crestere a pietei de jocuri video din Romania si Bulgaria. Exista inca un mare potential de crestere al pietei de jocuri video din Romania, in conditiile in care anul trecut s-au vandut 250.000 de jocuri, iar pentru anul acesta estimam ca vanzarile vor ajunge la 320.000 de unitati. Titluri precum Call of Duty- Black Ops, Assassins Creed Brotherhood sau NFS Hot Pursuit, recent lansate, vor contribui substantial la cresterea vanzarilor” declara Spiros Jamas, presedinte al CD Media.

In Romania, cel mai bine vandut titlu intre ianuarie si septembrie este World of Warcraft cu toate produsele sale in peste 20.000 de unitati vandute, urmat de Starcraft 2 cu peste 10.000 de bucati vandute.

Cele mai bine vandute titluri in regiune sunt familia de produse World of Warcraft pe primul loc, urmat de Starcraft 2, FIFA 11 si Call of Duty - Black Ops.

In primele 9 luni din acest an, valoarea pietei de jocuri video a crescut cu 15% in Romania.

CD Media detine o cota din piata de software de entertainment de 75% in Romania prin Best Distribution. Astfel piata de software pentru jocuri video poate fi estimata in acest an la circa 12 milioane de euro.

CD Media estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 30 milioane de euro si 45 milioane euro pentru 2011in tarile in care opereaza: Grecia, Romania, Cipru, Bulgaria si zona ex-Iugoslavia.

In Balcani jocurile pentru PC sunt mai bine vandute decat cele pentru console. De exemplu, in Romania, 60% din piata este reprezentata de vanzarile de jocuri pentru PC, pe cand in Grecia doar 30% din piata este acoperita de vanzarile pe platforma PC.

“In orice caz, piata de console este in crestere - exista potential de crestere in urmatorii cinci ani pentru piata din Romania. Cresterea se va datora printre altele si deschiderilor de noi lanturi europene de retaileri care nu sunt inca prezenti pe piata din Romania, cum ar fi magazine de electrocasnice si electronice care au Romania prezenta pe lista lor de prioritati”, a mai spus Spiros Jamas.

Best Distribution a fost infiintata in 1998, iar in 2008 a fost preluata integral de catre CD Media, companie greceasca ce detine rolul de cel mai mare jucator pe piata de distributie de jocuri video din Europa de Est.

Best Distribution importa, comercializeaza si localizeaza partial (prin traducerea textelor adiacente jocurilor in sine - manuale, coperti, ghiduri de strategie) pentru piata din Romania produsele companiilor Electronic Arts, Activision Blizzard, Ubi Soft, Take 2 Interactive, Namco Bandai Partners, Square Enix, Warner Bros si altii.

Portofoliul produselor de software cuprinde jocuri video pentru toate platformele disponibile: PC DVD-ROM, Microsoft Xbox 360, Sony PlayStation 3, Sony PlayStation 2, Sony PlayStation Portable, Nintendo Wii, Nintendo DS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri