"Lansarea va avea loc in jurul datei de 15 decembrie. Pe langa aceste informatii, cetatenii vor putea accesa un numar de 25 de servicii, unul dintre acestea fiind inchirierea unui loc de parcare situat in apropierea domiciliului. Practic, posesorii de autorurisme vor putea transmite Primariei o cerere dupa ce vor accesa, printr-un cont si o parola, pagina web a Primariei. Ulterior, cererea va parcurge un traseu pentru avizare si, daca sunt locuri de parcare libere, va fi aprobata, iar cetateanul va achita taxa anuala pentru inchiriere", a explicat Savulescu.

El a spus ca fondurile necesare punerii in practica a proiectul se ridica la aproximativ zece milioane de euro, din care Ministerul Comunicatiilor a achitat deja trei milioane de euro, restul sumei urmand sa fie transferat furnizorului in 2011.

Licitatia pentru acest proiect a avut loc in noiembrie 2009 si a fost castigata de Omnilogic, valoarea ofertei ridicandu-se la 49,96 milioane de lei (TVA inclusa).

Alaturi de Omnilogic, la licitatie s-au inscris si Intrarom si asocierea Teamnet International si Siveco Romania, conform datelor Ministerului Comunicatiilor.

Citeste si:

In luna martie, Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca Guvernul va aloca intre 2010-2013, suma de 1,9 miliarde de lei pentru punerea in practica a Strategiei nationale e-Romania, care urmareste informatizarea relatiilor dintre administratia publica si contribuabili, cetateni si firme.

Pe termen scurt si mediu strategia e-Romania isi propune realizarea a 300 de servicii electronice operationale pana la sfarsitul anului 2011, interconectarea si informatizarea completa a Guvernului Romaniei si a tuturor institutiilor publice, astfel incat accesul cetateanului si a mediului privat la serviciile publice sa fie direct si nelimitat.

Intrebat ce fonduri necesita punerea in practica a Strategiei nationale e-Romania, aprobata prin HG 195/2010, Moldovan a evitat sa avanseze o cifra.