eBay a renuntat la planurile de a facilita vanzarea de animale de companie vii pe site-ul sau, dupa ce mii de membri eBay au atacat initiativa, considerand-o iresponsabila.
Compania de licitatii online a postat un anunt in sectiunea sa de discutii cerand membrilor sa-si exprime opinia cu privire la planurile sale. Acest anunt informa membrii ca eBay intentioneaza sa lanseze anul viitor un nou serviciu, care ar permite utilizatorilor sa faca reclama animalelor de vanzare in schimbul unei taxe de postare. Serviciul nu ar fi unul "tranzactional", ceea ce inseamna ca eBay nu va lua parte la vanzare in sine si nu va permite licitarea.

Anuntul a primit mai mult de 2.800 d raspunsuri. Cele mai multe persoane au postat anunturi prin care se opun, argumentand ca vanzarea sau adoptarea de animale pe Internet este in general o idee proasta.

Acum eBay isi revizuieste o parte a planului. "Am renuntat la extinderea eBay la vanzarea non-profit de animale de companie", a declarat un purtator de cuvant al companiei.

Criticii planului eBay si-au exprimat ingrijorarea ca prin acest serviciu ar fi incurajat crescatorii de animale iresponsabili sa trateze prost animalele. In plus, fara a intalni animalele inainte de a fi cumparate, stapanii de animale ar putea avea probleme cu ele, avand ca rezultat abandonarea lor, dupa cum a afirmat Karin Jaffie, purtatoare de cuvant a grupului de adoptie de animale SPCA.

Altii se tem ca Internetul ar permite cumparatorilor fara scurpule sa evite procesul de screening utilizat in multe adaposturi de animale. Screeningul este menit sa salveze animalele de la o soarta inspaimantatoare, precum acea de a fi utilizate ca momeli in luptele de caini sau pentru testare in laboratoarele de cercetare.

Totusi, se pare ca Web-ul este un loc popular de cumparare de animale. Animalele de companie reprezinta categoria cu cea mai rapida crestere pe LiveDeal.com. Compania a spus ca termenii "dogs" si "puppies" sunt cele mai cautate cuvinte pe site-ul sau.

Insa eBay se mai gandeste inca la o parte a planului sau, aplaudata de cei mai multi membrii ai sai - un serviciu de inscriere pentru adaposturi care sa faciliteze adoptarea animalelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri