Microsoft utilizeaza icoana Firefox RSS in IE7

Microsoft Corp. intentioneaza sa utilizeze icoana RSS (Really Simple Syndication) a browserului Firefox in viitoarea versiune a browserului sau Intenret Explorer.

Intr-o postare pe Microsoft IEBlog, Jane Kim, Microsoft program manager pentru RSS in Internet Explorer, a scris ca Microsoft s-a decis sa utilizeze in Internet Explorer 7 o icoana portocalie utilizata de browserul Firefox pentru a identifica feed-urile RSS. Internet Explorer 7 va fi disponibil anul viitor.

"Am cazut cu totii de acord ca este in interesul utilizatorului sa avem o icoana comuna care sa reprezinte RSS si caracteristicile legate de RSS dintr-un browser", a scris Kim in postarea sa.

"Nu este prima data cand lucram cu echipa Mozilla pentru schimbul de idei si pentru a incuraja consistenta intre browsere si suntem siguri ca nu este si ultima data", a mai adaugat aceasta.
Microsoft va utiliza icoana in bara de comenzi a Internet Explorer 7 ori de cate ori o pagina are un feed asociat, precum si in alte locuri in browser cand este nevoie a reprezenta RSS si feed-urile RSS.
Microsoft intentioneaza sa lanseze un update al Internet Explorer 7 la inceputul anului 2006, iar noua icoana va fi disponibila in acea lansare.

Cum va reprezenta Microsoft feed-urile RSS in viitoarea versiune a Internet Explorer a fost subiectul unor dezbateri incinse in randul observatorilor Microsoft, acuzand compania de incercarea de a coopta tehnologia cand a numit feed-urile RSS "Web feeds" in prima versiune beta a Explorer 7, lansata in iulie.
RSS a devenit un standard Web larg utilizat pentru adaugarea de continut pe site-urile Web si este deseori identificat printr-o icoana portocalie in browser.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri