Oficialii OTE, grupul grec care detine 54,01% din Romtelecom, afirma ca vor analiza “toate optiunile disponibile spre beneficiul actionarilor” grupului in legatura cu anuntul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) ca Guvernul intentioneaza sa vanda cele 46% dintre actiunile pe care statul roman le detine la Romtelecom sau sa listeze compania pe bursa.

“OTE anunta ca a avut loc o intalnire la Bucuresti intre dl. Marius Fecioru, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, si dl. Michael Tsamaz, presedinte si CEO OTE, si dl. Yorgos Ioannidis, CEO al Romtelecom. Dl. Guido Kerkhoff, membru al consiliului de administratie al Deutsche Telekom AG, responsabil pentru Europa, a fost de asemenea prezent la aceasta intalnire. Pe parcursul intalnirii, dl. Fecioru i-a informat pe participanti despre intentia Guvernului Roman de a vinde cele 46% dintre actiunile pe care statul roman le detine la Romtelecom", afirma reprezentantii greci.

Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca statul doreste sa vanda pachetul de actiuni pe care il detine la Romtelecom, reprezentand 45,99% din capitalul social, si a cerut companiei elene OTE sa vina cu o oferta de pret pana la finele acestui an, o alta varianta fiind listarea titlurilor la bursa.

Pachetul de actiuni detinut de stat la Romtelecom este evaluat la un miliard de euro, suma pe care Ministerul Comunicatiilor se astepta sa o incaseze din vanzarea acestuia catre OTE sau pe piata de capital, a declarat, Valerian Vreme, seful MCSI, pentru Mediafax.

OTE detine 54,01% din capitalul social al Romtelecom. La randul ei, OTE este controlata de Deutsche Telekom, care detine o participatie de 30% si asigura managementul operatorului elen.

Romtelecom este cel mai mare operator local de telecomunicatii fixe, cu afaceri de 807,7 milioane de euro in 2009.

Compania a inregistrat afaceri de 546,8 milioane de euro in primele noua luni ale acestui an, mai putin cu 7,5% fata de perioada similara a anului trecut

OTE a devenit actionar la Romtelecom in 1998, cand a preluat 35% capitalul social al companiei si a primit dreptul de uzufruct pentru inca 16% din actiuni pentru 675 milioane de dolari.

Grupul elen a devenit actionar majoritar la operatorul roman in 2003, sporindu-si participatia la 54,01% din capital, contra sumei de 273 milioane de dolari.

Principalii concurenti ai Romtelecom sunt RCS&RDS si UPC Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Telekom ia in calcul plecarea din Romania. Ce se intampla cu abonatii