Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a declarat ca ministerul are un plan de restructurare a societatii Radiocom, urmand sa fie disponibilizati, in 2011, aproximativ 450 de angajati, din cei circa 2.000, anunta Mediafax.

Vreme a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca Ministerul Comunicatiilor este interesat sa implice Radiocom in procesul de trecere la transmisia digitala, insa are si un plan de restructurare a companiei, din cei aproximativ 2.000 de angajati urmand sa fie concediati circa 450.

"Radiocom este o societate destul de importanta pentru Romania. Ne intereseaza sa ii implicam in trecerea la transmisia digitala. Avem si un plan de restructurare, suntem tocmai pe restructurarea acestei companii (...) Avem o HG si sunt niste studii facute, care, daca discutam de personal, merg la o reducere cu 750 de persoane, ei avand in jur de 2.000 de angajati la nivel de tara. Noi, in toate analizele facute, speram sa ducem pana la capat reducerea cu vreo 450 de persoane", a afirmat Valerian Vreme (foto).

El a spus ca in cadrul procesului de restructurare se studiaza posibilitatea acordarii de salarii compensatorii pentru persoanele disponibilizate, acesta fiind si motivul pentru care acest proces va incepe in 2011.

"Studiem posibilitatea salariilor compensatorii. Nu s-a putut face (restructurarea - n.r.) in acest an tocmai din cauza ca in bugetul companiei nu erau prevazute salariile compensatorii. Absolut la anul se va face", a spus Vreme.

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, s-a aflat la Timisoara, unde s-a intalnit cu prefectul de Timis, Mircea Bacala, si cu reprezentanti ai Directiei Regionale de Posta Timisoara.

Compania Radiocom asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, retelele de telefonie mobila, transfer de date si Internet.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si