Reteaua de socializare Google Me urma sa fie lansata pana la finalul acestui an.

“Incercam sa gasim modalitati prin care sa ne imbunatatim produsele si ne-am anuntat deja intentia de a incorpora elemente specifice retelelor sociale in structura Google”, au declarat oficialii Google.

Proiectul este unul cu un grad ridicat de confidentialitate, chiar si in interiorul companiei. Responsabilul de acest proiecte este Vic Gundotra, vicepresedinte al departamentului tehnic.

La inceputul acestui an, informatiile referitoare la Google Me o caracterizau drept “o retea sociala premium”, conceputa ca si competitor direct pentru Facebook. Insa, Eric Schmidt, CEO-ul Google, a declarat ulterior ca gigantul american introduce elemente specifice retelelor sociale in structura unor produse principale.

Citeste si:

Printre presupusele motive ale acestei amanari privind lansarea Google Me se numara neintelegerile privind design-ul, scopul si executia proiectului.

In paralel, Facebook s-a concentrat la finalizarea unor proiecte precum Facebook Messages, Facebook Places si Facebook Groups.

Google a raportat o crestere a portofoliului de achizitii - 40 de companii pana la data de 30 septembrie anul curent - , cheltuind suma de 1,6 miliarde dolari in incercarea de a concura cu rivali precum Facebook.