Compania germana Rohde & Schwarz a achizitionat pachetul majoritar al Topex, producator de echipamente de telecomunicatii controlat pana acum de Dan Adamescu.
Topex isi va desfasura activitatea sub numele de Rohde & Schwarz Topex si va continua sa functioneze independent, sediul si structura firmei din Bucuresti ramanand neschimbate. Compania are aproximativ 140 de angajati.

„Rohde & Schwarz este o companie internationala cu filiale si reprezentante in peste 70 de tari. Acest parteneriat ne ofera acces la pietele din intreaga lume. Mai mult decat atat, numeroasele proiecte de succes au facut din Rohde & Schwarz un nume recunoscut in cadrul industriei ATC (controlul traficului aerian)“, afirma Dan Adamescu, CEO al companiei Rohde & Schwarz Topex.

Compania fondata in 1990 a avut anul trecut afaceri de circa 5,1 milioane de euro si un profit net de 360.000 de euro, conform Ministerului de Finante.

Portofoliul de produse Rohde & Schwarz Topex include: sisteme de comunicatii de voce ATC, solutii VoIP, GSM si CDMA (2G, 3G), routere 3G WiFi, terminale fix-mobil (2G, 3G).

„Intentionam sa folosim acest parteneriat pentru a ne extinde expertiza in ATC. Topex detine produse care se potrivesc perfect cu portofoliul Rohde & Schwarz. Ambele companii se bazeaza pe protocolul voce peste IP (VoIP) ca tehnologie viitoare de comunicatii in domeniul controlului traficului aerian”, a declarat Herbert Rewitzer, directorul diviziei sistemelor de radiocomunicatii din cadrul Rohde & Schwarz

Solutiile Rohde & Schwarz sunt instalate in peste 200 de aeroporturi din peste 80 de tari.

Grupul german furnizeaza sisteme de testare si masurari electronice, broadcasting, sisteme de monitorizare si localizare radio, precum si de comunicatii protejate de voce si date.

Rohde & Schwarz a fost infiintat in urma cu 75 de ani in urma, este prezent in peste 70 de tari. si are in jur de 7.400 de angajati.In anul fiscal anterior (iulie 2009-iunie 2010) a inregistrat o cifra de afaceri de 1,3 miliarde de euro.

Grupul Topex a fost infiintat in 1990 de catre 10 ingineri specialisti in electronica si telecomunicatii.

Pana acum compania a avut clienti precum Euroweb, Romatsa, Romtelecom, SNCFR, Vodafone Romania si Cosmote.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri