Grupul britanic Vodafone este aproape de finzalizarea negocierilor pentru vanzarea unei participatii de 44% la operatorul francez de telefonie mobila SFR catre actionarul majoritar al companiei, Vivendi, in schimbul a sapte miliarde de lire sterline (11 miliarde de dolari), scrie Mediafax.
Vodafone va putea, astfel, sa deruleze anul urmator un program in valoare de cinci miliarde de lire sterline pentru achizitie de actiuni proprii, noteaza cotidianul britanic Observer, citat de Bloomberg.

In plus, Vodafone urmeaza sa anunte, in scurt timp, si vanzarea pachetului de actiuni de 24% pe care il detine la compania poloneza Polkomtel, pentru 800 de milioane de lire sterline.

Grupul britanic este al doilea jucator pe piata telefoniei mobile din Romania, cu 9,83 milioane de clienti la 30 septembrie. Pe piata locala mai activeaza operatorii Orange si Cosmote.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri