Julian Assange, fondatorul site-ului de investigatii Wikileaks a fost arestat in Marea Britanie in urma unui ordin de retinere emis de autoritatile suedeze pentru agresiune sexuala, scrie agentia Reuters care citeaza surse din politia londoneza.
Assange a fost pus sub urmarire prin Interpol saptamana trecuta, dupa ce site-ul pe care l-a infiintat a dezvaluit mai multe informatii confidentiale despre diplomatia mondiala.

Conform Wikipedia, organizatia lui Julian Assange este una internationala, de media, non-profit, care publica documente secrete de la persoane a caror identitate este confidentiala. WikiLeaks a fost lansat in 2006 si face parte din trustul Sunshine Press. La un an de la lansare, siteul avea o baza de date care ajunsese la 1,2 milioane de documente.

Organizatia se autodescrie ca fiind una fondata de disidenti chinezi, precum si de jurnalisti, matematicieni si start-up-uri din domeniul IT&C din Statele Unite, Taiwan, Europa, Australia si Africa de Sud. Potrivit Wikipedia, echipa WikiLeaks ar fi formata din cinci persoane care lucreaza full-time si circa 800 de colaboratori. Nici o persoana din echipa nu este recompensata din punct de vedere material.

In plus, nu exista nici un sediu central al organizatiei, iar cheltuielile anuale, in principal cele de intretinere a serverelor si de birocratie, ating 200.000 euro, dar ar ajunge la 600.000 euro daca cei care lucreaza pentru WikiLeaks ar fi platiti pentru serviciile prestate.

Singura sursa de venit a organizatiei o reprezinta donatiile (Associated Press, The Los Angeles Times si National Newspaper Publishers Association cheltuiesc sute de mii de dolari pentru a asigura suportul legal al WikiLeaks), insa se urmareste ca, in curand, sa se introduca un sistem de plata care sa ofere acces la viitoarele documente secrete.

Citeste mai multe despre Julian Assange in articolul: Cine este fondatorul WikiLeaks - Omul care a pus SUA pe jar?



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri