Comisia Europeana (CE) a amendat cinci companii, intre care LG Display, cu 649 milioane euro, pentru formarea unui cartel al preturilor ecranelor folosite la produse de larg consum, transmite Reuters.

CE a acuzat aceste companii, in iulie 2009, de incalcarea legislatiei comunitare privind practicile de afaceri, in timp ce si alte autoritati de reglementare, din restul lumii, investigheaza sectorul de profil.

Cea mai mare amenda, de 300 milioane euro, a fost aplicata companiei Chi Mei, parte a Chi Mei Innolux, cel mai mare producator de ecrane LCD din Taiwan, informeaza Mediafax.

In 2009, aceasta companie a platit alte 220 milioane de dolari in Statele Unite, dupa ce a recunoscut acuzatia de fixare a preturilor.

LG Display, al doilea mare fabricant de LCD-uri la nivel mondial, si AU Optronics au fost penalizate cu 215 milioane euro, respectiv cu 116,8 milioane euro.

Compania taiwaneza Chunghwa Picture Tubes trebuie sa plateasca noua milioane euro, iar HannStar Display 8,1 milioane euro.

Cel mai mare producator de LCD-uri din lume, Samsung Electronics, nu a fost amendat intrucat a alertat Comisia in privinta cartelului.

In Statele Unite, opt companii, intre care LG Display, Chi Mei, Chunghwa, Sharp si Hitachi Displays, au fost amendate cu 890 milioane de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Muresan, despre propunerea lui Dancila pe pozitia de comisar european