Reteaua de magazine de proximitate Mic.ro si-a externalizat complet serviciile de IT catre TotalSoft, casa de software membra a Global Finance.

TotalSoft a devenit astfel furnizorul infrastructurii software, hardware, de mentenanta dar si de asistenta tehnica specializata pentru deschiderea magazinelor din reteaua Mic.ro. Proiectul are o durata de 2 ani, timp in care compania de software va implementa solutia sa, axata pe ERP-ul Charisma, in cele 1.000 magazine fixe si 2.000 de magazine mobile aflate in planul de extindere al retelei de magazine.

Pornit initial cu un numar de 110 magazine, business-ul Mic.ro si-a inceput activitatea cu o solutie software furnizata de compania Magister, care ofera solutii complete hard-soft pentru magazine de retail mic si mediu, individuale sau in retea, completate de un set de servicii post-implementare.

Compania a pus la dispozitia lantului Mic.ro un sistem integrat de management de magazin, concretizat printr-o componenta hardware (sisteme POS, cititoare de coduri de bare, solutii de cantarire, imprimante fiscale, statii de lucru), una software – prin brandul propriu de programe de management de magazin, SmartCash RMS – si o componenta de training si transfer de know-how pe segmentul retail-ului mic si mediu. (Cititi mai multe aici.)

Din aceasta toamna insa, solutia a fost inlocuita de sistemul informatic integrat Charisma.

"Am dorit sa propunem pietei romanesti o alternativa la comertul importat copy-paste din alte regiuni ale Europei fara a tine cont de modul cultural si traditional in care romanii interactioneaza cu marfa. In mod curent, in lantul Mic.ro sunt generate zilnic peste 4 milioane de tranzactii", a declarat Dan Ionescu, managing partner Mic.ro.

In cadrul proiectului a fost inclusa si o sesiune de training destinata utilizatorilor, sesiune care s-a realizat in paralel, pe 20 magazine-scoala, si care a presupus scolarizarea a 200 de operatori din magazine pentru utilizarea sistemului.

Pana la sfarsitul anului 2010, Charisma va functiona in toate cele 300 de magazine Mic.ro (deschise si in curs de deschidere).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Trend in HR: Asistentii personali virtuali