Extinderea GTS tot mai mult in Europa de Sud-Est este o parte integranta a eforturilor grupului de a deveni un furnizor major de servicii de telecomunicatii pentru business in Europa Centrala si de Est (ECE) si regiunea Balcanilor.

Ca un prim pas al extinderii sale in Slovenia, GTS s-a interconectat cu un jucator major de pe piata telecomunicatiilor din aceasta tara, ceea ce i-a permis sa furnizeze servicii wholesale partenerilor de telecom incepand cu noiembrie 2010.

“GTS considera ca exista un potential considerabil pe piata telecomunicatiilor din Europa de Sud-Est, piata care a fost liberalizata recent si care este foarte competitiva”, spune Artur Ostrowski, Head of International Services in cadrul GTS.

Citeste si:

Compania planuieste sa extinda reteaua inspre Bulgaria, Macedonia, Kosovo si Albania.

In prezent, GTS opereaza o retea de fibra optica ce depaseste 17.000 de km in toata regiunea ECE si care interconecteaza marile orase din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria si Romania.

GTS Telecom Romania are 125 angajati si a avut in 2009 o cifra de afaceri de 20 milioane euro. Anul acesta, GTS Central Europe a preluat compania locala Datek, cu peste 200 de clienti companii pe piata locala.