O noua acuzatie de spyware impotriva Sony BMG

In procesul impotriva Sony BMG Music Entertainment a fost adaugata o noua acuzatie de spyware.

Sony BMG Music Entertainment a fost data un judecata pentru incalcarea legilor prin ascunderea de software "spyware" pe CD-urile sale.

Procurorul general Greg Abbott a initiat procesul in luna noiembrie, acuzand compania ca a incalcat legile anti-spyware prin includerea unor software pe CD-urile sale si media player pentru a monitoriza comportamentul utilizatorilor.

Noile acuzatii aduse de Abbott sustin ca software-ul MediaMax utilizat de Sony BMG pentru a impiedica copierea ilegala de muzica pe CD-uri, incalca legile deoarece software-ul este descarcat chiar daca utilizatorii refuza semnarea acordului de licentiere.

"Continuam sa descoperim noi metode utilizate de Sony pentru a dezamagi clientii sai din Texas care credeau ca au cumparat doar muzica", a declarat Abbott.

Acuzatii sustin ca Sony BMG a instalat in secret software de protectie la copiere, utilizand programe XCP, care au fost greu de indepartat de pe computerele utilizatorilor.

Sony a declarat ca a retras CD-urile cu pricina, continand 52 de artisti populari precum Ray Charles, Frank Sinatra, Louis Armstrong si Celine Dion.

Criticii au sustinut ca software-ul MediaMax permite companiei sa urmareasca comportamentul clientului chiar daca acesta respinge termenii de licentiere ai producatorului SunnComm, care sunt afisati la instalare.

Sony BMG a negat ca software-ul MadiaMax ar fi ascuns si a precizat ca acesta nu colecteaza informatii personale, in modul specific al programelor spyware.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri