Avertismentul se adauga presiunilor exercitate asupra Google de Comisia Europeana, in acelasi domeniu.

Autoritatea franceza antitrust a precizat ca puterea detinuta de Google pe piata nu este, in principiu, rea sau ilegala, dar practicile sale trebui monitorizate atent pentru a se evita un impact anticoncurential.

Comisia Europeana a lansat recent o investigatie oficiala impotriva Google, in timp ce Parlamentul francez discuta introducerea unei taxe de 1% pe veniturile din publicitatea online, numita "taxa Google".

Compania sustine ca nu este o companie dominanta, iar analiza efectuata de autoritatea de reglementare este prea ingusta.

"Publicitatea aosociata cautarii online este doar una dintre optiuni. Daca creste pretul acestei publicitati, furnizorii de publicitate pot cauta alte formate, atat online cat si offline. Acesta este semnul unei industrii competitive si dinamice", se arata intr-un comunicat al Google.

Citeste si:

Guy Lougher, avocat la compania de avocatura Pinsent Masons, considera ca pozitia autoritatii franceze antitrust ar putea incuraja companii rivale sa reclame Google ca abuzeaza de pozitia dominanta.

"Google este avertizata oficial ca ar putea fi vulnerabila, in functie de ce actiuni va intreprinde. Incepe sa arate oribil, ca o reluare a cazurilor impotriva Microsoft", a spus el.

Microsoft s-a angajat anul trecut sa permita folosirea unor motoare de cautare ale unor companii concurente de pe calculatoare cu sisteme de operare Windows, dupa un conflict de zece ani cu Uniunea Europeana.

Anuntul autoritatii franceze antitrust a venit dupa o investigatie de zece luni impotriva Google ordonata de Ministerul Economiei.